søndag 28. juni 2009

Jeg har fått award!!!

Jepp - that's right. Jeg har fått en award. Er ikke hver dag det skjer gitt! Fikk den av Petronella her om dagen. Og jeg ble faktisk litt glad! For det er godt å se at folk faktisk synes det er litt kjekt å besøke bloggen min. Så tusen takk, Petronella!!

Må jo selvsagt sende den videre. Kunne sendt den til maaaange, men nøyer meg med et par stykker....
Torill - har utrolig mye fine bilder på bloggen sin, både med og uten fiklerier. Jeg har jammen santen mye å lære! Men bør vel kanskje begynne med et skikkelig fotoredigeringsprogram...

Anna-Maylen - min gode venninne som har rømt fra Bergen. SAVNER DEG, SNUPPA! Fordelen er at da har jeg noen å besøke når jeg vil vekk fra byen... Er superimponert over alt denne damen får tid til å produsere i tillegg til å være mamma til 3, ha to hunder, mann, hus osv osv. Bloggen blir ikke oppdatert altfor ofte, men når den blir det er det til gjengjeld med myyyyye på en gang!

Lene - årsaken til at jeg begynte å blogge. Og til at jeg begynte å strikke. Eller gjenopptok får jeg vel heller si.... Hekling har jeg drevet med av og på lenge, men var i en av-periode der også da jeg fikk inspirasjonen igjen. Vi må få tatt oss en fototur en dag før ferien begynner!!

Det blomstrer!

Plutselig har jeg fått et lite innblikk i hvordan det er å være hageeier.... Dvs, jeg har jo altankassene mine, men alt de trenger er totalt en tilitersbøtte med vann en gang i blant - ikke er det brunsnegler og ingen ugress (dog et par lus på jordbærplantene, men det tror jeg at jeg har fått kontroll på)... Men nå passer jeg altså hus og hage grunnet ferieavvikling. Må innrømme at luking er det ikke gjort mye av, men jeg har i det minste vannet! Masse... For i denne varmen er det ikke tvil om at det trengs!!! Og mens jeg vannet oppdaget jeg plutselig alle de fine fargene. Her er det både hvitt, gult, grønt, blått, lilla, rosa... U name it! Så jeg har vært ute med kamera og knipset et par bilder, som seg hør og bør. Har ikke gjort noe annet med dem enn å beskjære litt, bruker en PC med litt rare fargeinnstillinger på skjermen, så fant ut at det var best å la være med kontrastfiksing og sånt...

Enjoy!!

lørdag 20. juni 2009

Metallica i Oslo Spektrum

Band: Metallica
Support: Mastodon og Lamb of God
Dato: 17. juni 2009
Sted: Oslo Spektrum

I oktober kom billetten i hus. Onsdag var den store dagen... For hva? Metallica i Oslo Spektrum, vel!!! Tredje året på rad jeg får oppleve dem live, femte gangen totalt. Nytt av året i forhold til de andre konsertene jeg har vært på er at de hadde scenen plassert midt i salen med publikum hele veien rundt. For at alle skulle få sin del hadde de totalt 8 mikrofoner som både vokalist/gitarist James Hetfield, gitarist Kirk Hammett og bassist Robert Trujillo benyttet seg flittig av. Trommis Lars Ulrich må nesten sitte på plassen sin, men til gjengjeld ble trommesettet snudd på underveis slik at han satt med fronten mot alle fire sidene i løpet av konserten.
Det som var kult med sceneoppsettet var at ihvertfall fra der jeg stod fikk jeg et visst inntrykk av hva artisten på scenen kan se fra der DE står. Det var litt stilig. Lysriggen var formet som kister, ala coveret på siste CD'en Death Magnetic. Disse kunne heves og senkes, noe som ble gjort et par ganger i løpet av showet. Adskillig mindre pyro enn sist, men litt var det ihvertfall - jeg mener, hva er vel One uten pyro i introen? I tillegg hadde de et ganske kult lasershow, spesielt på første låten. Ja, og så mens James stod rett foran meg og skiftet t-skjorte 2 ganger mens de hadde et par sekunder til rådighet mellom låter, fikk Robert armmassasje eller pillet seg i ørene med en q-tip. Når scenen står midt på gulvet har de liksom ikke så mange steder å gjemme seg når de gjør ting som gjerne oftest gjøres backstage... *fnis* Jeg stod nemlig ganske nærmt scenekanten, hadde en person mellom meg og gjerdet....
Låtlisten var en salig blanding av gammelt og nytt, faktisk hele 6 låter fra Death Magnetic blandet innimellom de gode gamle. Setlisten var som følger:

That Was Just Your Life
The End Of The Line
Harvester Of Sorrow
The Four Horsemen
One
Broken, Beat And Scarred
Cyanide
Sad But True
Turn The Page
All Nightmare Long
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Fight Fire With Fire
Nothing Else Matters
Enter Sandman
- - - - - - - -
Overkill
Jump In the Fire
Seek and Destroy
Hva mer trenger jeg egentlig å si annet enn at det var en knallkonsert? Jeg er ihvertfall superfornøyd med avslutningen på østlandsturen min. Og til dere som skal på konsert 30. juli - gled dere!!!!! (og for dere som kjenner meg, så ligger det mange flere bilder på Facebook...)

Tid for stuebytte

Det er alltid godt med stuebytte, og behovet blir vel ikke mindre av å gå delvis sykemeldt i lengre tid.... Da jeg klarte å få billetter til Metallicas konsert i Oslo Spektrum i oktober i fjor, var planen klar - jeg skulle kombinere det med et besøk hos gode venner på Kongsvinger! Heldigvis var jeg nok en gang velkommen, så søndag vendte jeg nesen østover.

I tillegg til mor, far og 3 barn i varierende størrelse, består familien i tillegg av en enslig fisk og to søte hunder. Den ene, Diva, er avbildet her. Både Diva og Cindy er hunder med herlige personligheter (kan hunder ha personlighet? Jaja, dere vet hva jeg mener!!). Er ekstremt imponert over Divas evne til å snorke - noe hun gjør til og med når hun er våken! Imponerende...

Var på utflukt til Mauds Garn på mandag. Målet var å handle garn, men det var så sinnsykt mye rart der at jeg endte opp med.... ingen ting!!!! Jepp - det er faktisk mulig. Jeg er fortsatt av typen som stort sett ikke kjøper dersom jeg ikke har et konkret prosjekt på gang. Og det hadde jeg ikke. Ergo kom jeg tomhendt ut igjen. Men fikk da opplevd Lillestrøm! Ikke at det er så fantastisk i seg selv, det er godt å se at det ikke bare er Bergen som er et eneste stort veiarbeid...

Tirsdag var en lat dag, men på ettermiddagen var det klasseavslutning for husets eldste datter, og jeg fikk være med. Været var deilig i solen, men da den forsvant ble det raskt kaldt, gitt. Og for ikke å snakke om all myggen som kom.... Jeg HATER mygg!!! En totalt unødvendig oppfinnelse, spør du meg! Uansett - bildet over er fra stedet vi var på, Bæreia. Ganske idyllisk, egentlig. Hvis du ser bort fra det fine bosspannet i forgrunnen, da. Men sånt trenger man jo. Stakk ene pekefingeren i vannet og konstanterte at det var kaldt, men det hindret ikke enkelte av ungene i å bade. Mye gåsehud og blå lepper ute og gikk, ja!

Onsdag var det på tide å vende nesen mot Oslo, men på veien rakk vi innom den lokale garnbutikken på Kongsvinger. Stakkars dame bak disken klaget over manglende strikkeentusiasme hos Kongsvingers befolkning på sommerstid. Kan du skjønne hvorfor? At man ikke vil sitte med svære ullprosjekt på fanget i 25 varmegrader i skyggen kan jeg forstå, men det finnes da andre muligheter...? Endte uansett opp med 6 nøster Bris som jeg har hatt lyst til å prøve lenge, samt at jeg supplerte strikkepinnebeholdningen min. Fikk en ProKnit kabel og et sett pinner av Anna-Maylen siden hun ikke likte å strikke med dem, og kjøpte en kabel og to sett pinner til. Tenkte at jeg skulle strikke sjal med nytt garn på nye pinner. Har ikke satt i gang enda, men inntil det motsatte er bevist satser vi på at det blir en suksess!

Har ellers skravlet, strikket, ranglet og i det hele tatt kost meg på Kongsvinger! Det var utrolig godt å komme seg bort fra heimen noen dager, og håper på å få til et aldri så lite besøk igjen på sensommeren når jeg endelig får sommerferie. Gleder meg alt!

fredag 12. juni 2009

Litt sånn diverse småting


Åltså....

Å få gaver er alltid kjekt. Spesielt når de kommer veldig uventet! Og det gjorde denne....


Jeg er da registrert på Ravelry, "a knit and crochet community" som det heter så fint. Her finnes det sinnsyke mengder oppskrifter, og man kan bl.a. registrere alt man produserer.
Her er også Lene medlem, og her om dagen hadde hun kommet over Ravelrys magic mug som hun falt veldig for. Når den er ren og pen og kommer ut av skapet ser den ut som over. Hell i varm væske (i mitt tilfelle er det oftest te...), og VIPS! så forsvinner "dis" fra "disagree"!
Kult, ikke sant? Og denne fikk jeg altså i gave i går der jeg satt på Zupperia og ante fred og ingen fare. Koppen ble tatt i bruk til frokostteen i morges, og funker finfint!! Tusen takk LENE!!!!!!

Ellers er det godt med liv i blomsterkassene på altanen. Den første blomsten på jordbærplanten er sprunget ut!
Det er maaange flere knopper på plantene, så jeg håper det blir et jordbær eller to - har liksom hørt at man ikke må være for optimistisk første sesongen, men litt optimisme skader vel ikke?

I tillegg er det kommet knopper på lavendelen. Den kjøpte jeg på Ikea i fjor, og har siden stått i en vanlig stuepotte på altanbordet. Var redd for at den ikke hadde overlevd vinteren, men pottet den nå om i vår. Plutselig la jeg merke til at den hadde vokst en del, og nå er altså knoppene kommet også. Stas!

På håndarbeidsfronten går det tregt, håper jeg kan få litt inspirasjon når jeg og Anna-Maylen skal på garnshoppetur neste uke. Gleder meg veldig til å plage henne og familien littegranne!

Bruce Springsteen i Bergen

Band: Bruce Springsteen and the E Street Band
Dato: 10. juni 2009
Sted: Koengen, Bergen

Da var sommerens tredje konsert vel overstått. Denne gangen var det Springsteen på Koengen, og jeg gikk på konsert nr. 2 av 2. Så dem på Valle Hovin for noen år siden, og det var bra, så da måtte jeg jo prøve igjen ettersom det var Bergen som stod for tur.

Hva kan jeg si som ikke har stått i lokalavisene allerede? For konserten var bra, den. Fikk mange gamle gromlåter, og da The River var ferdig uttalte Ann-Christin så noe sånt som at "nå er jeg så fornøyd, nå kan jeg egentlig bare gå hjem". *fnis* Men det gjorde hun selvsagt ikke, for man måtte jo få med seg alt! Konserten begynte i deilig sol, og sjefen sjøl stilte selvsagt i pilotbriller.
Arrangørene kunne nok ha spart mye på strømregningen ved å vente med scenelysene til solen forsvant, men lys hører nå en gang med. Og til tross for solen fikk man se noen kule bakgrunner som den på bildet over. Storskjerm på hver side var det og, et must når det er såpass stor arena.

En ting som er sikkert - Jay Weinberg (som er bare 19 år) må ha verdens beste sommerjobb! Han er nemlig trommis for Springsteen i sin far Max Weinberg sitt fravær. Her kan han sees bak sjefen sjøl og Little Steven.

Nok en gang er frøknen fornøyd med konsert, neste er Metallica i Spektrum som jeg satser på å bli minst like fornøyd med.....

tirsdag 9. juni 2009

Mötley Crüe i Bergen

Band: Mötley Crüe
Support: Audrey Horne og Hardcore Superstar
Dato: 8. juni 2009
Sted: Bergenshallen

Sommerens andre konsert er overstått, fortsatt med hørselen i god behold. Denne gangen var det Mötley Crüe - også gamle 80-tallshelter. Som nevnt i innlegget om Whitesnake konserten fikk jeg ene albumet deres til jul i 1989... Men det er ikke å stikke under en stol at jeg nok har hørt mindre på Mötley Crüe enn Whitesnake oppigjennom tidene.

Hva kan jeg si om konserten? Vel, det begynte med at jeg fant ut at jeg skulle ta meg en tur på do før det ble altfor mye folk. Og hva skjer? Jo, skiltingen var littegranne klønete, så plutselig var jeg på vei et sted hvor det stod skiltet med "Mötley Crüe dressing room". Hadde nok fortsatt hvis ikke jeg hadde blitt stoppet av en vakt, ja... *fnis* Og så var det veldig festlig å se på alle folkene - alt fra emo'er til gamlinger...

Oppvarming nr. 1 var Audrey Horne. Har hørt en del på dem, og jeg synes det var veldig bra. De fikk ikke spille så lenge, og går derfor gjerne på konsert med dem igjen. Nr. 2 var Hardcore Superstar. Aldri hørt om i forkant, og var ikke det helt store i mine ører.

Så var det Mötley Crüe sin tur. Det må innrømmes at det var litt festlig å se de gamle mennene på scenen. Gitaristen er 58 år og beveger seg omtrent like bra som Ozzy, de andre er heldigvis littegranne mer mobile. Det var storskjermer med bilder av halvnakne damer, det ble drukket Jägermeister og øl på scenen, gitarsolo, tights, sminke og høyt hår.... Skikkelig rock'n roll! Gode, gamle schlägere som perler på en snor var det og. Kameraet var som vanlig med, og mens det pleier ta dårlige bilder var de denne gangen ekstremt dårlige... Øverst pludrer Tommy Lee med publikum, oppe til venstre er det Nikki Sixx sin tur.

Alt i alt en helt grei opplevelse. Men vil for øvrig anbefale boken "The Dirt" som er Mötley Crües biografi. Tror det er interessant lesing enten man er fan eller ikke...

I morgen er det godeste herr Springsteen sin tur til å underholde meg...

tirsdag 2. juni 2009

Enda et ferdig sokkepar

Jepp, sokker. Jeg har som nevnt tidligere funnet ut at sokker ikke er så ille så lenge man strikker etter mønster. Så lenge mønsteret ikke er så veldig avansert, that is. Får nemlig fortsatt litt angst når jeg ser bilder av sokker med veldig fancy mønster. Er ikke helt der ennå, nei!

Sokkene jeg har laget denne gangen er Blueberry Waffle Socks. Enkle å lage, og passformen kjennes bra ut. Som de forrige sokkene jeg laget er også disse strikket i Drops Fabel på pinne 2,5. Måtte gå opp en del i masketallet i forhold til oppskriften, men pytt. Fargen er valgt fordi de skulle matche gummistøvlene (og forsåvidt også regnjakken) min. Hvem sier at man må kle seg i mørke farger bare fordi det regner!?

Fantastisk med pinse!

Spesielt med det været vi har hatt.... Har vært på fredagspils, tilbragt en del tid i solen, spist rømmegrøt sammen med Kristin hos Lene, strikket litt, gått en liten tur, fotografert, vært på shopping med pappa, lest bok.... Kort og godt kost meg!!

I går var det Eagles konsert i Bergen. Nei, jeg var ikke der, men det var foreldrene mine. Jeg og Lene fant imidlertid ut at siden været var såpass bra skulle vi dra opp på Fløien og gå ned til et utkikkspunkt hvor Koengen er godt synlig. Menneskehavet kan sees til høyre - det var littegranne folk kan du si! Ca. 22.000 mener jeg at det stod i avisen.... Konserten var visst bra, og vi fikk nå med oss et par sanger på vei nedover.

Mens vi var der oppe ble det også tid til litt annen fotografering. På det øverste av bildene under ser du Hurtigruten forlate Bergen i kveldssol. Det neste er en skogstjerne som vi så mye av på veien, og sist men ikke minst - månen på skyfri himmel.