lørdag 20. juni 2009

Metallica i Oslo Spektrum

Band: Metallica
Support: Mastodon og Lamb of God
Dato: 17. juni 2009
Sted: Oslo Spektrum

I oktober kom billetten i hus. Onsdag var den store dagen... For hva? Metallica i Oslo Spektrum, vel!!! Tredje året på rad jeg får oppleve dem live, femte gangen totalt. Nytt av året i forhold til de andre konsertene jeg har vært på er at de hadde scenen plassert midt i salen med publikum hele veien rundt. For at alle skulle få sin del hadde de totalt 8 mikrofoner som både vokalist/gitarist James Hetfield, gitarist Kirk Hammett og bassist Robert Trujillo benyttet seg flittig av. Trommis Lars Ulrich må nesten sitte på plassen sin, men til gjengjeld ble trommesettet snudd på underveis slik at han satt med fronten mot alle fire sidene i løpet av konserten.
Det som var kult med sceneoppsettet var at ihvertfall fra der jeg stod fikk jeg et visst inntrykk av hva artisten på scenen kan se fra der DE står. Det var litt stilig. Lysriggen var formet som kister, ala coveret på siste CD'en Death Magnetic. Disse kunne heves og senkes, noe som ble gjort et par ganger i løpet av showet. Adskillig mindre pyro enn sist, men litt var det ihvertfall - jeg mener, hva er vel One uten pyro i introen? I tillegg hadde de et ganske kult lasershow, spesielt på første låten. Ja, og så mens James stod rett foran meg og skiftet t-skjorte 2 ganger mens de hadde et par sekunder til rådighet mellom låter, fikk Robert armmassasje eller pillet seg i ørene med en q-tip. Når scenen står midt på gulvet har de liksom ikke så mange steder å gjemme seg når de gjør ting som gjerne oftest gjøres backstage... *fnis* Jeg stod nemlig ganske nærmt scenekanten, hadde en person mellom meg og gjerdet....
Låtlisten var en salig blanding av gammelt og nytt, faktisk hele 6 låter fra Death Magnetic blandet innimellom de gode gamle. Setlisten var som følger:

That Was Just Your Life
The End Of The Line
Harvester Of Sorrow
The Four Horsemen
One
Broken, Beat And Scarred
Cyanide
Sad But True
Turn The Page
All Nightmare Long
The Day That Never Comes
Master Of Puppets
Fight Fire With Fire
Nothing Else Matters
Enter Sandman
- - - - - - - -
Overkill
Jump In the Fire
Seek and Destroy
Hva mer trenger jeg egentlig å si annet enn at det var en knallkonsert? Jeg er ihvertfall superfornøyd med avslutningen på østlandsturen min. Og til dere som skal på konsert 30. juli - gled dere!!!!! (og for dere som kjenner meg, så ligger det mange flere bilder på Facebook...)

5 kommentarer:

 1. Oi oi oi - var nok en skikkelig flott konsert. Festlig blogg dette her - gjør meg i godt humør. Derfor fortjener du en liten overraskelse. Titt innom bloggen min og finn overraskelsen til deg ;-)

  SvarSlett
 2. Er ikkje den største Metallica fansen i verda, men den konserten der misunnar eg deg og unnte eg deg big time :)

  SvarSlett
 3. ja jeg skrev en gang på fjesboka hvor jeg undret om det kunn var meg som ikke trålte land og strand rundt på allverdens konserter :) var jo ikke alene om det men skjønner jo at mange har vært enten i Berge, Oslo osv på noe :)))

  ha en strålende sankthans

  og jeg skal ikke gi meg med å bli innvardert av lupiner :))

  SvarSlett
 4. Det var så sinsykt bra!

  SvarSlett