tirsdag 7. juli 2009

Flere blomster

I kveld har jeg vært ute på altanen min og knipset litt. For det vokser og gror også her i varmen! Dvs den verste varmen har gitt seg og vi har nå et ganske så snodig vær med temperatur rundt 20 grader, men ellers vekslende mellom sol, skyet og regn... Men - klager ikke, ettersom vi har hatt det så fint i det siste.

Her er ihvertfall bilde av mine første jordbær! Kjøpte planter i begynnelsen av mai og var veldig spent på om det ville komme noe. Litt varierende størrelse og foreløpig fortsatt grønne, men de kommer! Gleder meg til å kunne høste det første.... Rett ved siden av jordbærene står en lavendel i blomst. Kjøpte den på Ikea i fjor - en til meg selv og en ekstra bursdagsgave til Lene. Min overvintret i sin lille potte, ble pottet om i vår og står der og både ser og dufter nydelig.
Bildet under er av en nellik. Den står også i en liten potte, og har overlevd sin andre vinter på altanen. Var litt usikker på om den hadde overlevd denne vinteren, og klippet ned alt det visne i vår og håpet på det beste. Det har tatt litt tid, men nå er knoppene på god vei til å springe ut!
Sist men ikke minst, en middagsblomst. Disse ble sådd av mamma i vår, og jeg klarte å grine meg til to stykker. Har fått plantet dem om litt sent, så de er ikke allverdens store, men som dere kan se kommer det blomster også her. Den første er ganske knall rosa, men jeg regner med at de andre knoppene kommer til å være i diverse andre sterke farger som vanlig. Skal prøve å komme tilbake med et bilde av disse i full blomst når den tid kommer!
Konklusjon? Sommeren er en herlig tid.....

3 kommentarer:

 1. Du er så flink med blomstrar, har absolutt ikkje grønne fingrar slik som du. Misunneleg på dei faktisk, for skulle likt å fått lavendelen frå deg ifjor til å overleve...

  Følgjar spent med på jordbæra dine eg og :D

  SvarSlett
 2. Du må ta bilder etterhvert som den jordbæra der blir rød altså :) Så flink du er som har alt dette på verandaen!!

  SvarSlett
 3. Jordbæret er i Fyllingen, jeg i Sædalen... Jeg håper bare ikke det er overmodent innen jeg kommer hjem onsdag kveld!!!

  SvarSlett