torsdag 25. oktober 2007

Pingu!

Er visst litt lenge siden jeg har skrevet noen nye innlegg her, ja. Jaggu på tide! Siden strikke/hekleprosjektene jeg holder på med nå om dagen skal bli julegaver kan jeg ikke poste bilder av redsel for at mottakerne skal luske... Men de skal nøye dokumenteres slik at jeg kan poste bilder av dem senere!

I stedet tenkte jeg at min samboer kunne få litt plass her inne. Og her er han - Pingu: Pingu er altså en undulat som jeg har adoptert fra mine gode venner Endre og Anna-Maylen, og har bodd hos meg i snart et år. Pingu er en blid og aktiv liten krabat som kvitrer masse, sier mye uforståelige ting og glimter til med "pip-pip-pip" når du ber ham om det. Digger lekene sine, og favorittsysselen er å bruke bjellen på bildet som hatt! Godt selskap på rolige hjemmekvelder, og utrolig underholdende!

tirsdag 16. oktober 2007

Nå kan kulden komme!

Dvs. jeg liker jo ikke kulde noe særlig, men skal uansett snart reise fra den. Men poenget er at dersom det blir kaldt så har jeg faktisk lue å ha på meg! Jepp - lue. Har ikke gått med det siden.... siden.... på lenge. Husker jeg hadde på meg en lue da jeg var på tokt med Statsraad Lehmkuhl til Shetland med folkehøyskolen i det herrens år 1995. Det var stas å dra på tokt! Vått og til dels kaldt, men en fantastisk opplevelse. Kan ikke huske at jeg har hatt på meg lue siden den gang, men det betyr jo ikke at jeg ikke har det. Har vel antagelig ikke gjort et nevneverdig inntrykk....

Meeeen...... Nå er jeg ferdig med Eva-lua. Resultatet ble...... helt greit. Verken mer eller mindre. Garnet jeg har brukt er Misti 100% alpakka fra Du Store Alpakka. Sliter litt med å gå med ull rett på huden, så jeg gikk og klinte med alle garntypene både på Husfliden og Nilsen på Bryggen før jeg endte opp med dette. Konklusjonen er at det er litt for fluffy til at man ser mønsteret skikkelig. Men luen ble myk og god, så er optimist med tanke på bruken. Bilde av resultatet kan sees her, fargen på bildet til høyre er mest reell, og det er ikke så veldig lett å ta bilde av sin egen skalle!

søndag 14. oktober 2007

Produktiv helg!

Dette har jammen santen vært en ganske produktiv helg..... Overtid, afterparty etter rebusløp på jobben, trening kl. 10.15 lørdag morgen (fikk ikke sove, sant!?!?!?), garnshopping i byen, skravling på Harbour med Ingrid, strikking, TV-titting, drikkevaksine, mer strikking, nettsurfing, tur på Fløyen med Lene i rimelig tjukk tåke (men heldigvis glimret regnet med sitt fravær), middag hos de gamle og kaffebesøk hos farmor og farfar..... Nå fortsetter det med strikking og TV-titting en stund før jeg har intensjoner om å legge meg tidlig......

Garnet jeg handlet var for å strikke Eva-lua nr. 1, er godt på vei allerede. Målet er å bli ferdig til neste helg, noe jeg antagelig skal klare med gooood margin. Kan være kjekk å ha siden vi har alle intensjoner om å feire Branns seriegull - er vel bare å stikke fingeren i jorden og innse at det kan bli en kald affære....

I tillegg kjøpte jeg mer rosa fluffy garn til et skjerf som antagelig skal bli gave til en liten jente - hva er vel bedre enn rosa og fluffy med sølvtråd? Såpass på grensen til glorete at jeg kanskje bør beholde det selv....*ler*
Snart kommer også garn til pledd nr. 3 i posten - ser faktisk nesten litt frem til å sette i gang igjen. Intensjonen denne gangen er å beholde det selv ettersom henholdsvis storesøster og en tante har fått de to foregående.

torsdag 11. oktober 2007

Har blitt tagget.... *sukk*

Det måtte jo bare skje... Har blitt tagget av Lene. Det måtte jo bare skje før eller siden. Har utsatt det lenge nok, så........ Ja. Og det er søren ikke lett!
Det skal visst skje på følgende måte:

1. Linkt til den som har tagget deg.
2. Fortell 7 sannheter om deg selv, litt forskjellig og litt rart.
3. Tagg 7 personer i slutten av blogginnlegget.
4. Legg en melding i bloggen deres og gi beskjed om at de er blitt tagget.

Her er 7 sannheter om meg selv:
1. Ryktene vil ha det til at jeg sover i de merkeligste stillinger..... Jeg får ikke så veldig mye av det med meg siden jeg.... ja.... sover. Det hender riktignok at jeg våkner med vondt nakke/skuldre, men det hender vel de fleste en gang i blant? Men det kan nok være noe i det - våkner også med de merkeligste frisyrer - kanskje det har en sammenheng? Min venninne Ingrid synes er festlig å dokumentere disse snodige frisyrene når vi er på ferie sammen. Gjenstår å se om Lene synes det er like festlig! *s*
2. Har aldri vært allverdens opptatt av sminke - klarer fint å gå hjemmefra med kun fuktighetskrem i ansiktet. Men prøv ikke å få meg ut av huset uten å ha fikset på frisyren! Shampoo og hårvoks er mine beste venner, ref. punkt 1....
3. Har vært radiokjendis! Liker å kalle det det ihvertfall, sannheten er vel ganske annerledes... Pappa og storesøster jobbet i Radio Arna en gang på.... 80-tallet? Og jeg synes det var stas å få være med. Hadde til og med et eget program en gang hvor jeg naturlig nok spilte rockemusikk.... Radiokanalen er nedlagt for lenge siden såvidt jeg vet. Tror ikke vi hadde allverdens lyttere bortsett fra når det var radiobingo.....
4. De fleste som kjenner meg vet vel at Metallica er mine store helter på musikkfronten, at rock i diverse former er favorittsjangeren og at jeg reiste helt til Gøteborg alene for å se Rammstein på deres siste konsert på Reise Reise turneen sommeren 2005. Men var det noen som visste at CD-samlingen også inneholder bl.a. Boyzone, Backstreet Boys og New Kids on the Block? Sistnevnte har jeg til og med på vinyl og VHS. Stas!
5. Digger å lese. Spesielt krimbøker. Men er også tilhenger av smusslitteratur i form av sladderblader. Men når jeg skal ut på reise, da er Cosmopolitan et must. Woman, New Woman, Glamour etc funker også fint, men helst de britiske utgavene. De norske kan ikke måle seg! Man lærer så mangt fra å lese blader. Jeg mener - visste du f.eks. at Gail Porter har alopecia? at 30 minutter med sex hver dag gir deg et lengre liv? at Jon Bon Jovi er med i reklame for den nye mannelukten RSVP fra Kenneth Cole? at i gamle Grekenland var små peniser ettertraktet? Nei, var det ikke det jeg visste.....
6. Synes enkelte ekle ting kan være ganske fascinerende. Sykehusprogrammer på TV med visning av operasjoner, blod og gørr er egentlig helt OK!
7. Har bodd i Edinburgh, Skottland i 3 år i forbindelse med studier. Knakende flott by, og hadde nok takket ja på flekken hvis muligheten til å flytte dit åpnet seg.... I mellomtiden får jeg klare meg med en og annen ferietur bort dit!

That's it! Satt jaggu langt inne, altså.......

Som Lene er jeg ny i bloggeverden, og kjenner bare to bloggere i tillegg til henne. Den ene er fru Turøy som allerede har vært tagget, den andre er fru Pallesen. Så beklager, Anna-Maylén - du kan herved anse deg selv som tagget!!!

søndag 7. oktober 2007

Ferdig!!!!!

Var hos Lene i går på middag. Menyen bestod av indrefilet av svin surret i spekeskinke, ovnsstekte partypoteter og ratatouille. Til dessert fikk vi en deilig blåbærpai med vaniljekesam. Fantastisk god mat!! I tillegg var det te, strikking og skravling som stod på plakaten. Det ble en produktiv og sen aften, og jeg ble ferdig med sokkene mine!
De matchet faktisk ganske bra, så er rimelig fornøyd. Nå treger jeg ikke fryse på føttene i vinter, samt at de kan brukes til å skøyte på stuegulvet! *s* Og så må jeg rette en stoooor takk til min fantastiske venninne Anna-Maylen som var den som fikk meg til å prøve å strikke sokker..... Neste prosjekt er å strikke ferdig sokkene jeg begynte på til Eirik sist jeg var på Kongsvinger!

fredag 5. oktober 2007

Høst

Høsten er startet for lenge siden, og i det siste har vi hatt ganske fint vær også (hallelujah!). Så i dag har jeg ruslet en roooolig tur rundt Ortuvannet, litt for å kjenne på formen og også for å ta høstbilder. Og her er litt av resultatet:





torsdag 4. oktober 2007

Sokker


Min første sokk EVER er ferdig! Sitter som et skudd, og er veldig spent på om jeg klarer å lage en sokk nr. 2 som matcher... :-)

Akvarium

Som kjent har jeg to stk akvarium i leiligheten min. Det ene er en 70-liters tank jeg fikk av foreldre, søster og svoger til jul for noen år siden, og blant innbyggerne finner du sverddrager, ancistrus, venusfisk og noen odde stimfisker som bare nekter å legge på røret..... Av annet har jeg en rot og planter av bl.a. typen vallisneira (gress i bakgrunnes), sverdplante, noe jeg ikke husker navn på, og anubias. Anubiasen blomstrer nå for tredje gang, og kan minne litt om fredslilje i utseende.

Det andre er en 5-liter jeg fikk av søster og svoger til 30-års dagen. De mente jeg burde ha det på kontoret, og hvis jeg noen gang får eget kontor tror jeg faktisk at jeg kommer til å ta det med meg! Dette er kun bebodd av to egenoppdrettede guppyer, en rødkrystallreke og to sebrasnegler. I tillegg har jeg oppi to små anubiasplanter, en rot og steiner som jeg har plukket på en strand i Alanya, Tyrkia.

onsdag 3. oktober 2007

Strandveske



Har etter å ha lusket på Irene og Lenes blogger funnet ut at alt man produserer bør dokumenteres..... Jeg er lett påvirkelig og har kastet meg på ting som pledd og skjerf som også andre har laget, men denne har jeg laget helt på eget initiativ....


Oppskriften er funnet på http://www.garnstudio.com/, garnet er av typen bomull-lin i blått. Må si jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og vesken skal få lov til å fungere som strandveske på min kommende Mexico tur.

Hoppla!


Hva gjør man når man er sykemeldt og er lei av daytime TV (med unntak av 80-talls videoene på VH1 - de RULER!!!!) og trenger en pause fra sokkestrikkingen? Jo, etter inspirasjon fra Lene og Irene oppretter man en blogg..... Så nå skal det blogges for harde livet - må bare bestemme meg for hva jeg skal blogge om først......