torsdag 16. juli 2009

En liten tur til Oslo

Frøknen har vært en liten tur til Oslo i forbindelse med jobb. Gadd ikke leke så mye turist, men måtte selvsagt ta en titt på det berømmelige operahuset ettersom jeg ikke har giddet tidligere. Det lignet liksom litt på en litt avansert snøhule.... Knipset noen bilder som ikke ble noe bra, men det kan nå sees hva jeg mener med snøhule...

Måtte selvsagt shoppe litt da jeg var i Oslo. Takket være Kristin som tipset meg om butikken Designtorgets to butikker i Oslo ble det litt småting... Kjøpte bl.a. lommebok, ny toalettmappe siden den andre var på god vei til å falle fra hverandre, en liten notisbok og denne koppen. I mitt forsøk på å bli litt mer positiv er dette herved utnevnt til min nye frokost te kopp! Det jeg har brukt som en asjett er vel egentlig et lokk, men fant ut at det er ikke bare greit til å holde på varmen og holde ubåter ute, men også til asjett til å legge f.eks. teposer på...

Måtte selvsagt inn på garnbutikker mens jeg var der og. Kan jo hende de har noe jeg ikke har sett før! Men det var ikke tilfellet... Endte opp med totalt 6 nøster Paris i lilla, turkis og svart som det skal bli kjøkkenhåndkler og grytekluter til meg selv av (har laget mange før, men gitt vekk alle), samt at jeg supplerte litt på KnitPicks'ene mine. Strikket nesten ferdig et håndkle mens jeg stirret apatisk på TV'en på hotellet på kveldene! Kjekt med litt fargerikt innslag på kjøkkenet.

Turens høydepunkt var egentlig å komme hjem. For jeg kom nemlig hjem til mine første modne egendyrkede jordbær!!! Bare 4 stykker så langt, men det er flere på vei. Smakte selvsagt fortreffelig selv om de var pittelittegranne sure.... Venter i spenning på resten!

søndag 12. juli 2009

Endelig litt produksjon!!

Som jeg fortalte i et tidligere innlegg så kjøpte jeg garn og pinner da jeg var på Kongsvinger i sommer. Hadde lenge hatt lyst til å prøve Bris, og på Kongsvinger fikk jeg tak i det. Vel, her er resultatet! 1 stk sjal med mønster fra Dalegarn hefte 206-03, 6 nøster Bris og pinne 5,5. Det er vel egentlig littegranne mindre enn jeg ønsket, men går man tom for garn så går man tom for garn.

Dette var mitt første møte med hullmønster!!! Både i form av økningen på midten av sjalet, men også langs kanten rundt. Jada, jeg vet at det ikke er noen heksekunst, men det er greit å prøve seg på noe med bare litt hullmønster før man kaster seg ut i større prosjekter. Men nå vet jeg at det ikke er noe å grue seg til!

I følge oppskriften skulle det være heklekant på to av sidene. Derfor har jeg også utelatt heklekanten rundt ettersom den strengt tatt ikke "trengs".

Relativt fornøyd med resultatet, sjalet har blitt mykt og deilig! Nå har jeg ihvertfall noe som kan varme meg på skuldrene på kalde dager på jobben (som det er mange av, selv midt på sommeren...).

tirsdag 7. juli 2009

Flere blomster

I kveld har jeg vært ute på altanen min og knipset litt. For det vokser og gror også her i varmen! Dvs den verste varmen har gitt seg og vi har nå et ganske så snodig vær med temperatur rundt 20 grader, men ellers vekslende mellom sol, skyet og regn... Men - klager ikke, ettersom vi har hatt det så fint i det siste.

Her er ihvertfall bilde av mine første jordbær! Kjøpte planter i begynnelsen av mai og var veldig spent på om det ville komme noe. Litt varierende størrelse og foreløpig fortsatt grønne, men de kommer! Gleder meg til å kunne høste det første.... Rett ved siden av jordbærene står en lavendel i blomst. Kjøpte den på Ikea i fjor - en til meg selv og en ekstra bursdagsgave til Lene. Min overvintret i sin lille potte, ble pottet om i vår og står der og både ser og dufter nydelig.
Bildet under er av en nellik. Den står også i en liten potte, og har overlevd sin andre vinter på altanen. Var litt usikker på om den hadde overlevd denne vinteren, og klippet ned alt det visne i vår og håpet på det beste. Det har tatt litt tid, men nå er knoppene på god vei til å springe ut!
Sist men ikke minst, en middagsblomst. Disse ble sådd av mamma i vår, og jeg klarte å grine meg til to stykker. Har fått plantet dem om litt sent, så de er ikke allverdens store, men som dere kan se kommer det blomster også her. Den første er ganske knall rosa, men jeg regner med at de andre knoppene kommer til å være i diverse andre sterke farger som vanlig. Skal prøve å komme tilbake med et bilde av disse i full blomst når den tid kommer!
Konklusjon? Sommeren er en herlig tid.....