søndag 31. mai 2009

Dåpsgave til Thea

OK, så jeg lider av beslutningsvegring. Til tider KRAFTIG beslutningsvegring. Sist dette skjedde var da jeg skulle handle dåpsgave til lille Thea som døpes i dag. Etter mye om og med og med tålmodig hjelp av Lene falt valget på et smykke. Fant imidlertid ut at jeg ville gi noe mer, og etter forslag fra Lene fant jeg ut at jeg kunne jo lage en liten rosa elefant! Og det gjorde jeg.... Begynte tirsdag kveld og var ferdig torsdag morgen. Raskt og greit egentlig, og resultatet ble ikke så altfor ille.
Oppskriften finnes her. Jeg har brukt Sandnes Fiesta i rosa og hvitt, på pinne 4,5.
Da gjenstår det bare å gratulere lille Thea med dåpsdagen i dag! Dessverre er jeg der ikke selv, men skal plage både henne, mor, far og søsken noen dager litt senere i juni og gleder meg veldig!!!!

fredag 29. mai 2009

Whitesnake i Bergen

Band: Whitesnake
Support: Eeeeeh... Ja... Men ikke spør hva de heter!
Dato: 25. mai 2009
Sted: Arenum, Bergen

Da var årets første konsert gjennomført. Fikk endelig oppleve en av mine 80-tallshelter live! Og at de hadde litt av sin storhetstid på 80-tallet er vel bildet til vestre et aldri så lite bevis på. Det var pittelittegranne harryfaktor ute og gikk innimellom kan du si!

Husker forresten at jeg fikk albumet Slip of the Tongue til jul det herrens år 1989 - på vinyl må vite. Om jeg fikk det av onkel Svein eller Vibeke er jeg ikke 100% sikker på, men tror kanskje det var Vibeke. Fikk to LP'er det året, den andre var Mötley Crües Dr. Feelgood. Og de skal jeg på konsert med 8. juni...

Men tilbake til Whitesnake. For det var stas. VELDIG stas. Å gjenoppdage gamle helter og få høre alle gromlåtene deres live. Schlagerne kom som perler på en snor - The Deeper the Love, Is This Love, Here I Go Again, Give Me All Your Love.... The list goes on and on. I god, gammeldags rock'n roll stil ble det kjørt trommesolo, gitarsolo og gitarduell, og det så faktisk ut som om bandet hadde det gøy på scenen! Og det skjer jo ikke alltid. Ja, og så kunne de fleste av bandmedlemmene vært med i reklamer for diverse hårprodukter - både hårspray, hårfarge og sikkert balsam var meget godt representert. For ikke å glemme tettsittende skinnbukser og åpne skjorter. STAS! *ler*

Når alt dette er sagt må det nevnes at Arenum ikke er særlig egnet som konsertsted (er spent på Bergenshallen...) og det var fryktelig lite folk som benyttet seg av mulitheten for en ganske så bra konsertaften.

OK, så er og blir Metallica favorittbandet mitt. Men jeg tør likevel å påstå at David Coverdale - vokalisten i Whitesnake - er eieren av det som antagelig er den mest sexy stemmen i rockens verden......

søndag 24. mai 2009

Lukt via PC?

Jeg skulle veldig gjerne ønske at noen kunne finne på en fiffig mulighet for å dele lukter via PC. Da helst de gode luktene, som f.eks. den deilige duften av liljekonvall... Var ute og plukket en stor bukett sammen med mamma i dag, og kjente lukten av dem omtrent før jeg så dem. Deilig!

Var en tur i byen i går, og måtte forevige hvordan det er å stå under en svær gullregn som det er mange av i Byparken. Våren er jaggu deilig!


De siste årene har et annet tegn på at sommeren er på vei vært alle konsertene som arrangeres. I år er intet unntak. Min konsertsommer begynner med Whitesnake. De følges tett (hvis jeg får fingeren ut - har ikke kjøpt billett ennå) av Mötley Crüe (med Audrey Horne som support - yay!) i Bergenshallen, Springsteen på Koengen, Metallica i Spektrum og til slutt Depeche Mode på Koengen. Gleder meg masse! Og håper samtidig på at Rammstein snart beveger seg retning Norge igjen - store deler av Europa får besøk i november/desember og krysser fingrene for Norge over nyttår.....

søndag 17. mai 2009

Manglende inspirasjon og ferdig småstrikk

OK, jeg innrømmer det gjerne - jeg er ingen superrask strikker. Noen ting går kjapt, andre ikke så veldig og inspirasjonen er ikke helt på topp om dagene og da går det enda senere..... Jeg er (heldigvis) ikke den som kjøper garn bare for å kjøpe garn - venter til jeg har et prosjekt. Og prosjektene er det langt mellom. Gidder ikke strikke bare for å strikke, og det er begrenset hva jeg kan, vil, og ikke minst har råd til å sette i gang med. Det siste prosjektet til meg selv var jo jakken som ble altfor liten.... Jeg har begynt med litt sokkestrikking, noe jeg egentlig aldri hadde trodd før jeg oppdaget at det er litt mer trivelig og går litt greiere når jeg lager noe mer avansert enn bare ribbestrikk. Men det er jo grenser for hvor mange man trenger når jeg kun bruker sånt i gummistøvler, og ikke har allverdens med mottakere ellers. Akkurat nå holder jeg på med et par til meg selv som faktsk matcher fargene på støvlene. Watch this space.... Jeg holder også på med to pledd - et i bare vanlig rillestrikk i Kauni effekt som jeg tar frem en sjelden gang, samt et av heklete firkanter, bruker der Silja garn. Begge er store prosjekter som kommer til å ta laaang tid før jeg er ferdig med siden entusiasmen er størt i begynnelsen på sånne store ting.


Men har laget to småting i det siste. Det ene er en babylue. Kristin, Lene og jeg har snakket en del om å lage prematurluer og sende avgårde til trengende. Mens de har laget mange hver har jeg laget..... 1..... *flau* Så dårlig er inspirasjonen om dagene. Men - den ble da ganske søt! Oppskrift fra Dale Baby Høst 2000, nr. 1019, strikket i Gjestal babyull (rester etter babypledd) på pinne 2,5. Heffalumpen har hatt luen på seg siden han modellerte den, tror han til tross for solen synes det var godt med litt varme på ørene - er jo kald vind ute!

Det andre jeg har laget er en body. Oppskriften er en gammel Dale oppskrift fra 70-tallet som jeg fant hjemme i en av mammas skuffer. Alle modellene i den er strikket i orange og brunt. *fnis* Altså veeeeeldig 70-tall og egentlig ganske kult... Jeg brukte imidlertid noe bomullsgarn av typen Catania jeg hadde liggende etter en annen body som jeg gav opp forsøket på å få fin. Denne kommer etterhvert til å bli bereist - den skal nemlig flytte til Singapore! Har en gammel studievenninne derfra som venter barn nr 3, og i stedenfor å kjøpe noe som jeg har gjort tidligere fant jeg ut at jeg kunne jo lage noe. Mangler fortsatt knapper mellom beina, men det kommer forhåpentligvis i løpet av uken.

Hvis noen har noe inspirasjon å smitte meg med er det bare å sende avgårde i min retning!

Gratulerer med dagen, folkens!

17. mai kom og 17. mai gikk.... Dvs den er jo ikke helt over ennå, men jeg har tatt kvelden og satt meg godt tilrette i sofakroken med et glass brus, litt smågodtrester fra Grand Prix kvelden i går og venter på en ny episode av Nip/Tuck.

Dagen har egentlig foregått i rolige former. Har ikke sett noe prosesjon i år (jepp - prosesjon. Det heter da ikke tog i Bergen!), føttene er derfor i fin form. Har ikke spist is og ikke pølser, bare vært til brunsj hos Lene og spist pizzarester, også fra i går, til middag. Måtte også ta bilde av en typisk 17. mai ting - gassballonger. Strategisk plassert der alle går av bussen slik at ungenes mas begynner med en gang.....

Bildet rett over er fontenen i Lille Lungegårdsvann - deler av det sagnomsuste vikingskipet kan såvidt skimtes til venstre i bildet.

Og dette trenger vel ingen videre beskrivelse (annet enn at det er en Hardangerbunad og at det ikke er meg på bildet)? *fnis*