søndag 17. mai 2009

Manglende inspirasjon og ferdig småstrikk

OK, jeg innrømmer det gjerne - jeg er ingen superrask strikker. Noen ting går kjapt, andre ikke så veldig og inspirasjonen er ikke helt på topp om dagene og da går det enda senere..... Jeg er (heldigvis) ikke den som kjøper garn bare for å kjøpe garn - venter til jeg har et prosjekt. Og prosjektene er det langt mellom. Gidder ikke strikke bare for å strikke, og det er begrenset hva jeg kan, vil, og ikke minst har råd til å sette i gang med. Det siste prosjektet til meg selv var jo jakken som ble altfor liten.... Jeg har begynt med litt sokkestrikking, noe jeg egentlig aldri hadde trodd før jeg oppdaget at det er litt mer trivelig og går litt greiere når jeg lager noe mer avansert enn bare ribbestrikk. Men det er jo grenser for hvor mange man trenger når jeg kun bruker sånt i gummistøvler, og ikke har allverdens med mottakere ellers. Akkurat nå holder jeg på med et par til meg selv som faktsk matcher fargene på støvlene. Watch this space.... Jeg holder også på med to pledd - et i bare vanlig rillestrikk i Kauni effekt som jeg tar frem en sjelden gang, samt et av heklete firkanter, bruker der Silja garn. Begge er store prosjekter som kommer til å ta laaang tid før jeg er ferdig med siden entusiasmen er størt i begynnelsen på sånne store ting.


Men har laget to småting i det siste. Det ene er en babylue. Kristin, Lene og jeg har snakket en del om å lage prematurluer og sende avgårde til trengende. Mens de har laget mange hver har jeg laget..... 1..... *flau* Så dårlig er inspirasjonen om dagene. Men - den ble da ganske søt! Oppskrift fra Dale Baby Høst 2000, nr. 1019, strikket i Gjestal babyull (rester etter babypledd) på pinne 2,5. Heffalumpen har hatt luen på seg siden han modellerte den, tror han til tross for solen synes det var godt med litt varme på ørene - er jo kald vind ute!

Det andre jeg har laget er en body. Oppskriften er en gammel Dale oppskrift fra 70-tallet som jeg fant hjemme i en av mammas skuffer. Alle modellene i den er strikket i orange og brunt. *fnis* Altså veeeeeldig 70-tall og egentlig ganske kult... Jeg brukte imidlertid noe bomullsgarn av typen Catania jeg hadde liggende etter en annen body som jeg gav opp forsøket på å få fin. Denne kommer etterhvert til å bli bereist - den skal nemlig flytte til Singapore! Har en gammel studievenninne derfra som venter barn nr 3, og i stedenfor å kjøpe noe som jeg har gjort tidligere fant jeg ut at jeg kunne jo lage noe. Mangler fortsatt knapper mellom beina, men det kommer forhåpentligvis i løpet av uken.

Hvis noen har noe inspirasjon å smitte meg med er det bare å sende avgårde i min retning!

7 kommentarer:

 1. Hei, jeg har vært inne og hilst på. Måtte bare kommentere alle de fine bildene du tar og så mye fint du leger :o)

  Hilsen Kari Anne

  SvarSlett
 2. Næmmen så stilig! :) Og jeg vil bare påpeke at 1 lue er myyye bedre enn ingen :)
  Kanskje du kan bli litt inspirert når du kommer hit i sommer. Da skal vi på garnjakt! Gleder meg kjempemye til du kommer.

  SvarSlett
 3. Hua du har laga er mykje meir fancy enn dei eg har laga i ribbestrikk, so da so :D

  Bodyen blei sinnsjukt kul, trur om eg får scanna den med deg??

  Inspirasjon... Skal ta ein kikk rundt om i eksamenspapira mine, trur der er bøttevis der, eg klør iallefall heile tide her eg sit :|

  SvarSlett
 4. Jeg sier også: en lue er bedre enn ingen lue.
  bodyen du har strikket var stilig.

  SvarSlett
 5. Kjempeskjønn body, og søt lue.

  SvarSlett
 6. Det er vel ikkje alltid inspirasjonen er på topp, men det kjem nok tilbake! Det du lagar er jo kjempefint!

  SvarSlett
 7. Elefanten var utrolig søt med den luen på. :o)

  Produktiviteten din er betraktelig bedre enn min, både på strikking og blogging.

  Men nå er eksamen over, så da kan det bli bedre med bloggingen min.

  SvarSlett