tirsdag 27. oktober 2009

En glitrende ide!!!

Av og til får man noen ideer. Noen viser seg å være helt idiotisk, andre viser seg å være ganske så glitrende! Denne ideen må sies å være av sistnevnte sorten. Og attpåtil kom den gørrtidlig en søvnløs morgen mens jeg satt på internett i påvente av å kunne gå på jobb (jepp - sånt skjer, men heldigvis ikke så ofte...).

Lene og jeg har lenge pratet om å enten finne oss en sydentur, eller å gjenta suksessen med storbyferie som vi tidligere har hatt til Amsterdam og London i fjor. Da jeg tilfeldigvis falt over et knakende godt tilbud til Berlin på nettet stilte jeg til den daglige morgenteen på jobb med ordlyd ala denne: "Lene - jeg har dårlige nyheter. Vi må til Berlin...". Lene var ikke vanskelig å overtale. Faktisk sa hun vel ja med en gang... Og forrige uke var tiden kommet.

For å gjøre en lang historie kort, så hadde vi en veldig bra tur. Til venstre sees første stopp på listen over things to do - Holocaust monumentet som vi så allerede første dagen, med ballongen Die Welt i bakgrunnen. Det er ikke å stikke under en stol Berlin har sinnsyke mengder historie å by på, og vi fikk oppsøkt noen av severdighetene. Muren, Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Berliner Dom, Potzdamer Platz, osv osv. På bildet øverst er utsikten fra toppen av Reichstag med deler av selve bygningen til høyre i bildet, og et godt opplyst Fernsehturm som kunne sees fra omtrent overalt i byen (og som vi selvsagt var oppe i) og diverse andre lyskastere.

Været var upåklagelig - se bare på den knallblå himmelen mellom tårnet til St. Marienkirche og Fernsehturm! Greit, det skyet over etterhvert og det var en litt sur vind innimellom, men man lar seg jo ikke stoppe av sånt? Vi vandret og vandret og knipset og knipset - godt over 1000 bilder totalt. Riktignok en del ubrukelig, men også mye bra...

Til venstre er Brandenburger Tor, lekkert opplyst i neon... Til høyre Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche sett fra Berlin Zoo.

Alle (ihvertfall jeg) var enig om at det hadde vært en fin tur, og jeg krysser fingrene for at det kan komme flere tilsvarende glitrende ideer (kombinert med tilbud fra flyselskap... *kremt*) en annen gang.
Tusen takk for turen, Lene!

2 kommentarer:

  1. Ein knakande god tur blei det av den glittrande ideen :)

    Desse turane må vi ha fleire av :)

    SvarSlett
  2. Så herlig. Dere har fått med dere utrolig mye. Jeg skulle gjerne reist mer, men syns de fleste "billigturene" blir ganske dyre, ettersom vi som regel trenger fly t/r Oslo og gjerne en hotellovernatting eller to der i forbindelse med reisen. Derfor blir det som regel med tanken.
    Men det er jo godt å drømme litt også.

    SvarSlett