mandag 27. april 2009

Photowalk Bergen 2009

Her om dagen satt jeg og surfet på nettet etter polariseringsfilter til kameraet mitt. På Ur og Foto sine sider kom jeg tilfeldigvis over informasjon om at det skulle arrangeres Photowalk i Bergen lørdag 25. april. Videreformidler informasjonen til de jeg trodde kunne være interessert, og fikk med meg Lene ut på tur.

Været var strålende da vi møtte opp ved butikkens lokaler kl. 15. Det var med representanter fra både Canon, Olympus og Nikon. Dessverre fikk jeg ikke vært med på Canon sin tur, men kjekt var det likevel! Men dersom det blir arrangert en gang til tror jeg nok at jeg kommer til å slenge meg på der....

Lene og jeg ruslet nå avgårde og knipset ivei, og hadde egentlig en veldig fin rusletur rundt i sentrum. Vi beveget oss i områder som jeg sjelden eller aldri er, og det var jo kjekt. Jeg tror faktisk jeg bør gjøre det oftere!
Jeg fikk knipset en del bilder - mye dårlig, men også noen jeg ble fornøyd med. Så nå gjenstår det bare å bestemme seg for hva man skal sende inn til konkurransen som er den del av Photowalken.
Turen var absolutt et flott tiltak, og jeg håper det blir arrangert flere ganger - da stiller jeg igjen!

9 kommentarer:

 1. Den mutant tulipanen din tok seg sinnsjukt godt ut på bloggen din i ny drakt altså :D

  Alle bileta eg har sett frå turen som du tok syns eg har vore kjempefine.

  Ikkje lett å velgja nei *sukk*

  SvarSlett
 2. Snasent bilde av statuen! Kunne tenkt meg enda litt mer skarphet i vannet i forgrunnen, det tok litt tid før jeg oppdaget det. Men du har jo allerede brukt f/11 ved 1/250 sekund, så hvis du ville fryse vannet like mye, så måtte gjerne ISO-en vært en del høyere...

  Bruker du Flickr eller deviantART?

  SvarSlett
 3. Jeg skulle ønske jeg kunne si at det var kald beregning, men det heter vel heller flaks! *ler*

  Bruker verken Flickr eller deviantART (som jeg ikke hadde hørt om før nå....), men tanken om å bruke etellerannet har slått meg...

  SvarSlett
 4. Ja, man kan få mye fin tilbakemelding da. =) Selv om det har vært tragisk tynt med respons på det jeg laster opp, også på bloggen. Men hadde vært kult å fått til en slags «kommentar-ring» med fotografer i Norge/Bergen! En slags uformell «avtale» om å henge litt med på hva andre laster opp og si hva man synes innimellom. Det er til alles beste, man vokser på bildekritikk!

  Anbefaler absolutt deviantART, der finner man et solid fundament for å laste opp bilder og til og med tilgjengeliggjøre dem for salg. Alle rettigheter ivaretas, men du kan også velge å dele bildene dine fritt om du vil det. Du kan se min profil på cmeeren.deviantart.com, og galleriet ved å klikke på "Gallery". Ekstremt populær side, går man inn på førstesiden ser man gjerne de siste 24 «Deviations submitted in the last 13 seconds» til alle døgnets tider. Potensialet for publisitet er stort! Bare spør om du lurer på noe. =)

  Har nettopp begynt å bruke Flickr, men det er utelukkende fordi jeg hittil ikke har fått så mye tilbakemeldinger gjennom deviantART (kjenner ikke personlig så mange aktive brukere der). For meg fremstår Flickr som mye mer rotete og uorganisert, men litt mer «Facebook-aktig», altså litt mer venne- og familievennlig. Men jeg foretrekker som nevnt deviantART, fordi det har et litt mer seriøst preg over seg. (For øvrig er man nødt til å opprette en Yahoo Mail-konto om man skal bruke Flickr, det likte jeg ikke.)

  Både deviantART og Flickr er gratis, men man kan også betale for litt ekstra funksjonalitet. Men alt man egentlig trenger er med i «gratispakken», så jeg har alltid holdt meg til den.

  SvarSlett
 5. heisann, tusen takk for bes;k i bloggen! For noen flotte bilder du har tatt! kjempefine! og om du planlegger skottlandstur , så får du si er ifra..Nemlig utrolig deilig å høre norsk igjen;)

  SvarSlett
 6. Det var et grådig stilig bilde av tulipanen! Eg liker sånne bilder!

  Dette var en flott dag, håper bare de arrangerer det flere ganger, det er et veldig bra tiltak! =)

  SvarSlett
 7. Kanonbilder Tove! Jeg ser at både Lenedyret og du fikk mye ut av den rundturen. Det var en del flotte bilder på Facebooken din også ;)

  SvarSlett
 8. Takker for hyggelige tilbakemeldinger!

  Det blir liksom litt mye å klistre alt inn her... Tror nok jeg må ta i bruk Flickr eller deviantART som MiSP foreslår etterhvert....

  SvarSlett
 9. Flotte bilder, også så forskjellige. Likte alle sammen veldig godt, du kan ikke sende dem alle sammen inn til konkuransen da? Ønsker deg en fin langhelg.

  SvarSlett