tirsdag 29. juli 2008

Weekend away

Frøknen har vært på landet i helgen! Jepp - landet! Nærmere bestemt Vik i Sogn, hvor jeg var og plaget Lene i hennes barndomshjem.

Vi kjørte oppover fredag formiddag i strålende sol! Stoppet på Dale og kjøpte jordbær, og stoppet på Voss for å spise jordbær. Nammenam! Turen gikk videre, og vi stoppet på veien for litt fotografering. Når hobbyfotografene er på tur blir det gjerne sånn.... Stoppet ved en elv med et fall som visstnok er så skummelt at selv proffe raftere ikke tør bevege seg utfor. Elver er egentlig ganske fascinerende greier. Bildet viser hvordan det ser ut nedenfor fallet da bildene jeg tok av selve fallet egentlig ikke gjengir hvor heftig det egentlig er....

Ved bunnen av Vikafjellet stoppet vi for å kjøpe litt geitost til Lenes farmor. Litt og litt - hvis 1,6 kg kvalifiserer til betegnelsen litt, så..... ja. Fikk meg noen nye venner mens jeg ventet!

Vel fremme i Vik stod sløving i solen, morellspising, grilling, strikking og skravling på timeplanen. Lørdagen fortsatte med soling, Lene gjorde litt vedlikehold på bassenget, vi solte litt mer og dro på utflukt med badetøy i vesken. Dro til Liktvor hvor det er en liten vik med litt sandstrand. Målet var bading, og tøffingen Lene stupte uti, mens jeg fikk ikke en gang en tå nedi, pysen som jeg er.... Lenes kvalifiserte gjetning tilsa ca. 15 grader i vannet, og ettersom jeg får åndenød om temperaturen er under 20 er det kanskje like greit at jeg holdt meg unna... Senere var det mer soling, skravling, middag og så en liten spasertur i Lenes barndoms dal, og turen gikk bl.a. bortom Hopperstad Stavkirke. Dessverre kledd i stillas for anledningen, så ingen knakende fine bilder derfra. Derimot laget vi litt kunst mens vi vandret langs et jorde, både strå, avblomstret løvetann, blåklokker og diverse andre planter vi fant på veien.

Søndag var også en lat dag med soling, bading i bassenget og en liten tur på besøk til Fridtjof den Frøkne - statuen som troner over Vangsnes og som i sin tid var en gave fra keiser Wilhelm II av Tyskland. Stakkars jævler som satte den opp sier nå jeg..... Fikk også tid til å kjenne på vannet Sognefjorden - denne gangen vasset jeg. Og angret på at jeg ikke hadde med badetøy (lett å være tøff i trynet når man ikke har muligheten!).

Var ikke keen på å reise hjem for å gå på jobb igjen, men må man så må man. Valgte å ta båten i finværet - fjorden lå mer eller mindre flat og alt lå til rette for en fin tur. Og sånn ble det! Knallfint hele veien, og endte opp utendørs deler av turen hvor jeg og alle turistene knipset ivei. Vel hjemme i Bergen stod moder og fader og ventet, og kjørte meg hjem.

Har hatt en fantastisk deilig avslappende helg, og alle - dvs ihvertfall jeg - var enig om at det hadde vært en fin tur......

mandag 28. juli 2008

What kind of flower are you?

Var inne og lusket på Anna-Maylen sin side, kom over bloggen til en annen bergenserinne som hadde tatt testen "What kind of flower are you". Stas! tenkte Tove, og tok testen selv. Resultatet?

I am a
Petunia

What Flower
Are You?

"You are a tried and trusted friend who will be there for your friends when they need you. But you have a tendency to be nervous about doing things that go against the norm."

Det verste er at det siste nok stemmer til en viss grad, det første liker jeg å tro at stemmer.....

Rapport fra helgens tur til Vik kommer senere!

torsdag 17. juli 2008

Årets høydepunkt - Metallica på Koengen!!!

Band: Metallica
Support: The Sword og Down
Dato: 16. juli 2008
Sted: Koengen, Bergen

Endelig var det tid for Metallica konsert!!!! Ankom Koengen litt over kl. 18. Da skulle dørene åpne, og fant ut at det var greit å være litt tidlig ute for å få best mulig plass. På Foo Fighters for et par uker siden klarte vi å komme oss innenfor det ene gjerdet, og det var helt genialt. Det var målet også på Metallica. Lur som jeg er hadde jeg tatt vare på armbåndet vi fikk på Foo Fighters, og hadde også tatt det med. Dermed kunne jeg skride inn på området selv om det egentlig var stengt for flere publikummere.... Genialt!

Konserten åpnet med The Sword som band nr. 1. Grunnet til dels dårlig lyd og også bruk av øreplugget (det ble spilt så høyt at jeg fikk fysisk vondt i øret!) fikk jeg ikke med meg så veldig mye annet enn at de spilte fort, høyt og hardt.

Band nr. 2 var Down som består av bl.a. Phil Anselmo som er kjent fra Pantera. Har den siste CDen til Down og synes egentlig de er bra, men har ikke hatt tid til å bli så veldig godt kjent med dem. Men de var var bra, og var dyktig på å få med seg publikum og piske opp stemningen i pissregnet. For det regnet mye store deler av deres show....

Nøyaktig kl. 22 begynte tonene fra Ennio Morricones "The good, the bad and the ugly" å strømme ut av høyttalerne. Metallicas velkjente introlåt. Etterfulgt av en knallstart med Creeping Death med veldig bra allsang fra publikum!
De spilte mange gode, gamle låter og ingen ting fra St. Anger. Heller ikke noen nye låter fra det kommende albumet, men det gjør ikke noe i mine øyne. Vi fikk hele Master of Puppets s0m de ofte bare spiller del 1 av og heldigvis fikk også One plass - en av favorittene mine. Pyro og alt var på plass, og gåsehuden var veldig tilstedeværende under gitarintroen. Var happy med setlisten, men det er selvsagt alltid noen låter man savner. Men - hadde de skullet spille alle låtene jeg ville høre hadde de nok holdt på ennå.
Setlisten var som følger:
Creeping Death
For Whom The Bell Tolls
Ride The Lightning
Leper Messiah
The Unforgiven
Breadfan
...And Justice For All
Bleeding Me
No Remorse
Master Of Puppets
Damage, Inc.
Nothing Else Matters
Sad But True
One
Enter Sandman
- - - - -
Last Caress
So What
Seek and Destroy

Alle virket i god form etter et par ukers ferie fra turnelivet. Rob var sitt vanlige ernergiske selv på scenen og hoppet rundt som vanlig, og James gliste ekstra mye. Midt mellom to sanger mens James stod og pratet kom det et fløyt fra en båt. James så litt spørrende ut og spurte "What's that?" og gliste bredt. Etter fløyt nr to kom det så fint "I think my ride is here!" til stor fornøyelse blant publikum.

Metallica spilte i godt og vel 2 timer, og gikk av scenen litt over midnatt. Fikk haik med storesøster hjem, og var vel i seng til kl. 02. Stod opp en time senere enn vanlig og fikk følgelig ca. 4,5 timer søvn i natt og har vært rimelig trøtt i dag, men det var det vel verdt! Alle var enig om at det hadde vært en fin kveld, og terningkastet må bli en klar 6'er til tross for litt for mye bass.....

søndag 13. juli 2008

Søndagstur i Samdalen

I dag dro jeg på tur sammen med mamma og pappa. Målet var Samdalen - et sted vi var litt da jeg var liten, men som vi ikke har vært i siden det herrens år 1990 såvidt vi husker. På tide å dra tilbake.
Vi dro fra foreldrene mine og kjørte retning Os. Over Vallaheiene, forbi Kaland og tok av til venstre til Haugsdal. Kjørte innover og innover til veis ende, hvor bilen ble parkert og turgåingen begynte. Det er fin grusvei hele veien. Været var egentlig ideelt for en tur i motbakke - overskyet, ca. 16 grader og litt vind.

Nedover dalen renner det en elv som kommer fra noen vann lengre oppe. Vi hadde ikke noe spesielt mål med turen, annet enn å gå tur, samt å mimre. Vi var der nemlig litt i min barndom, og jeg har vage minner om kremering av pølser på bål etterfulgt av nedkjøling av pølser i elven og deretter konsumering av de samme pølsene. Husker også at vi badet i elven, og fanget småfisk som fikk bli med oss hjem og bo i kummen i vaskekjelleren før vi senere dro opp og slapp dem ut igjen..... Vannet i elven var ganske så krystallklart, og vi så mye småfisk pile rundt nedi der mens vi gikk langs elven.

Fortsatte videre oppover i dalen til et vann hvor vi hadde pause med mammas hjemmebakte boller. Ganske idyllisk også der. Da vi var på samme tur i 1990 var det knallsol og varmt, og da var det deilig å kunne ta seg en dukkert. Dessverre for kaldt til det i dag, men var fint der oppe likevel!

Fortsatte enda litt videre oppover forbi bl.a. en hytte hvor vi ved en anledning har vært på overnattingstur for ca. 30 år siden (mao husker ikke jeg en skit av akkurat det) og videre inn til enda et vann før vi snudde og gikk ned igjen.


Fantastisk flott landskap, fin utsikt, mye flott vegetasjon i form av både blomster (store mengder av bl.a. blåklokker og revebjeller) og trær samt krystallklart vann. En flott tur som det ikke bør bli like lenge til gjentas - da gjerne på en solskinnsdag med en pakke grillpølser i sekken.....

Da jeg var på vei til jobben fredag.....

..... traff jeg dette vesenet.


Hadde egentlig forventet at hun skulle stikke fortere enn svint, men neida - fikk rotet frem kamera fra vesken og knipset bilde. Dessverre glemte jeg å skru av blitsen så øynene lyser ganske heftig. Innen jeg fikk skrudd den av og knipset på nytt hadde den snudd ræven til og tuslet videre...