torsdag 17. juli 2008

Årets høydepunkt - Metallica på Koengen!!!

Band: Metallica
Support: The Sword og Down
Dato: 16. juli 2008
Sted: Koengen, Bergen

Endelig var det tid for Metallica konsert!!!! Ankom Koengen litt over kl. 18. Da skulle dørene åpne, og fant ut at det var greit å være litt tidlig ute for å få best mulig plass. På Foo Fighters for et par uker siden klarte vi å komme oss innenfor det ene gjerdet, og det var helt genialt. Det var målet også på Metallica. Lur som jeg er hadde jeg tatt vare på armbåndet vi fikk på Foo Fighters, og hadde også tatt det med. Dermed kunne jeg skride inn på området selv om det egentlig var stengt for flere publikummere.... Genialt!

Konserten åpnet med The Sword som band nr. 1. Grunnet til dels dårlig lyd og også bruk av øreplugget (det ble spilt så høyt at jeg fikk fysisk vondt i øret!) fikk jeg ikke med meg så veldig mye annet enn at de spilte fort, høyt og hardt.

Band nr. 2 var Down som består av bl.a. Phil Anselmo som er kjent fra Pantera. Har den siste CDen til Down og synes egentlig de er bra, men har ikke hatt tid til å bli så veldig godt kjent med dem. Men de var var bra, og var dyktig på å få med seg publikum og piske opp stemningen i pissregnet. For det regnet mye store deler av deres show....

Nøyaktig kl. 22 begynte tonene fra Ennio Morricones "The good, the bad and the ugly" å strømme ut av høyttalerne. Metallicas velkjente introlåt. Etterfulgt av en knallstart med Creeping Death med veldig bra allsang fra publikum!
De spilte mange gode, gamle låter og ingen ting fra St. Anger. Heller ikke noen nye låter fra det kommende albumet, men det gjør ikke noe i mine øyne. Vi fikk hele Master of Puppets s0m de ofte bare spiller del 1 av og heldigvis fikk også One plass - en av favorittene mine. Pyro og alt var på plass, og gåsehuden var veldig tilstedeværende under gitarintroen. Var happy med setlisten, men det er selvsagt alltid noen låter man savner. Men - hadde de skullet spille alle låtene jeg ville høre hadde de nok holdt på ennå.
Setlisten var som følger:
Creeping Death
For Whom The Bell Tolls
Ride The Lightning
Leper Messiah
The Unforgiven
Breadfan
...And Justice For All
Bleeding Me
No Remorse
Master Of Puppets
Damage, Inc.
Nothing Else Matters
Sad But True
One
Enter Sandman
- - - - -
Last Caress
So What
Seek and Destroy

Alle virket i god form etter et par ukers ferie fra turnelivet. Rob var sitt vanlige ernergiske selv på scenen og hoppet rundt som vanlig, og James gliste ekstra mye. Midt mellom to sanger mens James stod og pratet kom det et fløyt fra en båt. James så litt spørrende ut og spurte "What's that?" og gliste bredt. Etter fløyt nr to kom det så fint "I think my ride is here!" til stor fornøyelse blant publikum.

Metallica spilte i godt og vel 2 timer, og gikk av scenen litt over midnatt. Fikk haik med storesøster hjem, og var vel i seng til kl. 02. Stod opp en time senere enn vanlig og fikk følgelig ca. 4,5 timer søvn i natt og har vært rimelig trøtt i dag, men det var det vel verdt! Alle var enig om at det hadde vært en fin kveld, og terningkastet må bli en klar 6'er til tross for litt for mye bass.....

5 kommentarer:

 1. Skal seie eg lo godt når eg las den delen med båten som fløyte :)
  Høyres ut som ein knall konsert. Dei hadde vel fått ekstra tillatelse til å spele ekstra seint. God systao var med og kunne køyra deg heim :)

  SvarSlett
 2. Høres ut som du koste deg! Ønsker deg en kreativ uke!!

  SvarSlett
 3. METALLICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 4. Så bra at konserten stod til forventningene! :)

  Tenkte mye på deg den dagen og krysset fingrene for at regnet i Bergen ikke la en demper på stemningen.

  Kan se for meg gliset ditt under konserten. ;)

  SvarSlett