onsdag 13. juni 2012

Boleroen som ville bli jakke

Altså - dette prosjektet skulle liksom bli en bolero, men dengang ei.... Da jeg skjønte hvor drøyt garnet egentlig var fant jeg ut at hvorfor ikke lage jakke? Så da ble det jakke, dog med trekvart arm.

Utgangspunktet for jakken er denne oppskriften. Imidlertid begynte jeg meg vrangborden øverst og gikk rett over på glattstrikk når jeg synes den var lang nok. Jeg tok vel 31 hull i hullmønsteret før jeg tok av masker til ermer og kuttet ut short rows'ene. Isteden økte jeg i hver side når jeg kom ned forbi midjen slik at den ikke skulle bli for trang over hoftene, og deretter tok jeg vrangbord igjen. Ville ikke ha lange ermer, er egentlig fornøyd med lengden de ble, og har vrangbord også her. Knappestolpene er heller ikke med i oppskriften, de laget jeg fordi jeg synes det var litt mer praktisk (og kanskje penere?) enn å hekle langs kanten. Laget den siden som knappene er festet først og deretter den med knapphullene, og så begynte jeg å gå tom for garn. Hadde jeg hatt noen meter til ville jeg tatt noen flere rader etter knapphullene var laget, men det funker egentlig greit som det er også. :-) Så tidlig for meg at jeg ville ha røde knapper, så da ble det det!

Garnet er Silkbloom Fino fra BC Garn kjøpt hos Malsen og Mor på Bergenstreffet i vår i fargen koksgrå (kode ix22). Garnet er en blanding av 55% supersoft merino og 45% morbærsilke. Det er supermykt og deilig, men dessverre klør det pittelitt, dog ikke mer enn at det ikke er noe problem så lenge jeg har noe under som man jo gjerne pleier når det er jakke.... Jeg har brukt temmelig nøyaktig 6 nøster (bildet nederst til venstre viser det som var igjen når jeg var ferdig...) og pinne 3,5.

4 kommentarer:

 1. Oj - denne jakken så herlig ut! Knappene var virkelig prikken over i'en!

  SvarSlett
 2. En kjempefin jakke, ser deilig ut! Kult med røde knapper til det grå :)
  Og jeg likte veldig godt genseren i innlegget før, den mønsterlinken lagrer jeg ;)

  SvarSlett
 3. Utrolig fin!! Jeg blir sååå misunnelig på alt du klarer å strikke til deg selv! Nå var det nesten så jeg fikk lyst til å prøve meg på Olive igjen.. Men det skal bli feriestrikken min. Skal kun ha med den, for da blir den kanskje ferdig :)
  Tøft med de knappene! Flinkis!

  SvarSlett
 4. Kjempefin jakke Tove ! Jeg har ikke begynt å bruke av mitt Bergenstreff-garn ennå, må bestemme meg for hva det skal bli til :)

  SvarSlett