søndag 22. januar 2012

Juleferie 2011

Årets juleferie var av det eksotiske slaget... Singapore var det opprinnelige målet, men fant ut at jeg skulle ta turen innom Kuala Lumpur på veien dit -har hatt lyst til å reise der siden jeg var liten og for første gang hørte om det via Donald Duck blader. Når de reiste på eksotiske ferier dro de enten dit eller Ulan Bator. Men Kuala Lumpur var det som festet seg mest hos en liten jente... Uansett - vendte nesen østover 12.desember, første stopp Kuala Lumpur etter maaaaange timer på fly... Søndag 18. dro jeg videre til Singapore som jo var hovedmålet - jeg dro dit først og fremst for å treffe en veldig god venninne fra studietiden. Hadde ikke sett henne siden 2004 da jeg traff henne, mannen og to unger (som nå har blitt til tre) i Paris.
Skal ikke fortelle om absolutt alt jeg så og gjorde, men har valgt ut et veldig lite knippe bilder slik at det blir et lite inntrykk av det jeg fikk oppleve.... Og vi følger klokken rundt montasjene:

Kuala Lumpur:
1. Petronas Twin Towers by night. Svære bygninger som henger sammen med en liten bro som man kan dra opp i. Laaang kø, så jeg dro heller opp i KL Tower som er et TV-tårn og så utsikten derfra. I bunnen av tårnene er et svært shoppingsenter (som det var veldig mange av) med alle typer butikker fra M&S og Next til mer fancy designgreier som Louis Vuitton og Marc Jacobs.
2. Kontrastene i Kuala Lumpur er store - du snur deg ene veien og ser moderne skyskrapere og så snur du deg andre veien hvor det nærmest er litt slum i forhold. Dette er fra Chinatown, ikke langt fra Petaling Street hvor det er enormt med folkeliv spesielt på kveldstid - her får man kjøpt det meste fake og det er mange matboder o.l.
3. Dette er fra Orchid Gardens - en fantastisk hage med sinnsyke mengder orkideer. Et fantastisk syn, og det beste av alt - gratis på ukedager! Og bare en symbolsk sum på helgedager.
4. Meet the locals! Traff denne karen i Orchid Gardens, og siden han poserte så pent på en blomst som kunne ligne på en fredslilje måtte jeg jo bare ta bilde av ham....
5. Min gamle studievenninne Cecilia (som jeg ikke hadde sett siden 1999! Og heller ikke hatt kontakt med utover Facebook...) tok meg med på en charityevent arrangert av svigerfamilien hennes i anledning julen. Det var mat, gaver og donasjoner til Burmesiske fremmedarbeidere. Det var bokstavelig talt i slummen i et trangt, varmt lokale som fungerte både som kirke, samlingssted og skole for ungene. De var supertakknemlig for alt de fikk og jeg er kjempetakknemlig som fikk være med selv om jeg følte meg som en attraksjon selv - tror ikke de var vant til svære hvite nordmenn, nei! Fikk mange rare og lange blikk, men pytt - det var en fantastisk og ikke minst tankevekkende opplevelse som nok ikke mange turister får oppleve. Greit å kjenne litt lokalbefolkning, ja!
6. Tilbake til Petaling Street i Chinatown. Chestnuts roasting on an open fire - bokstavelig talt. Det er egentlig synd at man ikke kan gjengi lukt gjennom bilder - luktene var til dels ganske intense og varierte fra ganske god matlukt til en intens lukt av durian. Nei, jeg turde ikke smake...

Singapore:
1. Noen hus i sjøen utenfor Sentosa Island som var brukt til noe show-greier - tror det er noe litt tradisjonelle malaysiske bygninger eller noe sånt. Sentosa er en opplevelsesøy med bl.a. Universal Studios, Butterfly Park, en svær Merlion osv, og har i tillegg en fantastisk strand. Dette var den ene dagen mens jeg var i Singapore at det faktisk var skikkelig sol, og det tok meg sånn på sengen at jeg dro på tur til Sentosa med paraply og uten badetøy... Men pytt - jeg fikk da vasset ihvertfall!
2. Dette kortet ble jeg møtt med på sengen på rommet mitt. Bodde hos venner, og dette var laget av datteren i huset på vegne av henne selv og hennes eldre bror. De har 3 unger - en gutt på 12, jente på 10 og en gutt på 2,5 - kjempesøte alle tre som tok seg godt av en stakkarslig norsk turist og forklarte og pekte og fortalte for harde livet. Kjekt!
3. Sultan Mosque i Arab Quaters. En svær moske som jeg dessverre ikke fikk oppleve fra innsiden da den ikke er åpen for turister annet enn korte tider hver dag, men pytt - var kjekt å se fra utsiden og det var mye annet å se og gjøre i området rundt og.
4. Her er moderne arkitektur som perler på en snor: Hjulet til venstre er Singapore Flyer - et pariserhjul ala London Eye, bare større. Fantastisk utsikt! Den hvite greien i midten av bildet er ArtScience Museum, og de tre høye bygningene som henger sammen på toppen er Marina Bay Sands. Sistnevnte har evighetsbasseng på toppen... Er nok kult å ta seg en svømmetur der, men det får bli neste gang. Når det forhåpentligvis er bedre vær.... De rosa ballene på vannet i forgrunnen er store badeballer hvor folk kunne skrive ønsker for 2012, og skulle benyttes i forbindelse med nyttårsfeiring.
5. Litt av julepyntingen på Orchard Road som nylig ble kåret til verdens beste handlegate. Jeg kan forstå hvorfor, for å si det sånn....
6. Fancy og modernistisk passasje på vei inn til Singapore Flyer.

Det var alt i alt en fantastisk tur - fikk opplevd alt jeg hadde lyst til og mere til. Det viktigste var å få besøkt venner, og det var veldig deilig å oppdage at til tross for at det er fryktelig lenge siden vi studerte sammen (var ferdig i 1998 *gulp*) og jeg med få unntak knapt har sett dem siden (to ganger i 1999 og en gang i 2004 for hun ene, og ikke siden 1998 for hun andre!) var det å treffe dem omtrent som det var i går... Praten gikk veldig lett og vi hadde det kjempekoselig. Har hatt mange inntrykk å fordøye etter at jeg kom hjem 29. desember, og deretter begynte jeg i ny jobb 2. januar, så jeg føler egentlig at jeg ikke er helt ferdig med å fordøye enda. Men alle var ihvertfall enig om at det hadde vært en fin tur, og at det ikke må bli like lenge til neste gang vi treffes!

4 kommentarer:

 1. Fy pokker så mye du har fått opplevd! Misunnelig? Neiiiiiiidaaaaa! *sukk*
  Turen din til Kongsvinger om ikke lenge blir nok langifra så eksotisk, men 3 årsdagen til Thea skal jo faktisk feires i en barnehage ,og det er vel ikke ofte du er i en barnehage? Det blir da noe nytt for deg det også om ikke noe annet! hihi...

  SvarSlett
  Svar
  1. Sist jeg var i en barnehage tror jeg faktisk kan ha vært Aksels dåp... Så om det ikke blir en ny opplevelse så ihvertfall en sjelden!
   Når det er sagt er dette bare en liten brøkdel av hva jeg har opplevd, så du må bare oppføre deg eller så blir det powerpointpresentasjon med mange hundre bilder og tilhørende fortellinger fra turen! *fnis*

   Slett
 2. Dess meir eg lese og høyre om turen din dess meir fantastisk høyres den ut! Kos deg vidar i ny jobb, håpar du har byrja å landa att der :) God tur til Kongsvinger og, syns Anna-Maylen fortjene ein middels lang powerpoint presentasjon uansett eg :)

  SvarSlett
 3. Turen din høres fantastisk ut!
  Flotte bilder som vanlig. :o)

  Gleder meg til å høre mer om den når vi treffes. :o)

  Klem fra Veronica

  SvarSlett