mandag 14. september 2009

Solnedgang fra balkongen

Jeg og strikketøyet mitt sitter og aner fred og ingen fare og ser på fotballkamp(!?!?) på TV da jeg snur meg og ser ut av vinduet. Og hva skuer mitt øye? Solnedgang!!!! Med alt drittværet vi har hatt i det siste er det jaggu lenge siden sist... Så det måtte selvsagt foreviges i ørten antall eksemplarer. Nok en gang skulle jeg ønske at jeg bodde noen etasjer høyere, men pytt! Pent er det jaggu likevel. Fargene var fantastisk fine i dag, men ja, jeg har hjulpet fargene littegranne mer på vei i etterkant - begynte forsiktig rett og slett fordi jeg ikke synes originalbildet gjenga fargene godt nok, og så tok det kanskje litt av.... *fnis*

søndag 13. september 2009

Ferdig swiss cheese scarf

Dæsken døtte - enda en ferdig ting! Denne gangen er det Swiss Cheese skjerfet (Ravelry link) som endelig er ferdig. Jeg har brukt 1 nøste (100g) morbærsilke og pinne 2,5, og skjerfet er lengre enn mine 180 cm - vil tippe mellom 200 og 220 cm.
Jeg er veldig fornøyd med resultatet, men er IKKE fornøyd med fargen som kommer frem på bildet jeg knipser selv. Fargen er nemlig en veldig fin dyp lilla farge, men her ser den veldig blå ut... Et bedre bilde av fargen kan sees på produsentens side.

Det kom en nysgjerrig pus og skulle hjelpe da jeg knipset bildet, så hun fikk selvsagt være med! Selv om hun nekter plent å se inn i kamera.... Litt kos var alt som skulle til før hun fortsatte med sin daglige inspeksjonsrunde i hagen.

fredag 11. september 2009

Endelig noe produksjon!!!

Her er det endelig noe dokumentasjon på at det har foregått noe på strikkefronten i det siste. Det går veldig mye opp og ned hvor mye jeg faktisk strikker, men har da klart å ferdigstille noe. Bl.a. håndkler. Tidligere i sommer kjøpte jeg masser av Paris på salg for å lage håndkler til meg selv. Disse er ferdig for leeenge siden, og har i tillegg laget en liten stabel som skal brukes til julegaver. Farmor fikk noen av meg i fjor, og de falt sånn i smak at hun har hintet om å få flere. Selvsagt skal hun få det!!!

I tillegg har jeg strikket et par sokker. Har holdt på med dem litt sånn innimellom og ble endelig ferdig i går. Mønsteret heter Spiral Eyelet Sock. Fikk to nøster petrolfarget Arwetta i posten fra søte snille Anna-Maylén, og det måtte jo brukes! Mønsteret for sokk nr 1 så godt inni fingrene at når rekkefølgen på ting skulle byttes for å lage hullene i sokk nr 2 motsatt vei ble det forvirring i heimen..... *ler* Men det gikk bra til slutt! Strikket på pinne 2,5, og godt fornøyd med både garn og valg av mønster.

Fargene på prosjektene var dessverre vanskelig å få riktig gjengitt - sånn er det når det er pissvær, skumring hele dagen ute, dunkel lampebelysning inne osv. Menmen - man ser jo ihvertfall hva det er!

Toppen av lykke?


Varm sommerdag i august, en deilig kald smoothie og strikketøy i en av byens grønne lunger mens man venter på at strikkekafeen offisielt skal starte. Nice, eh? VIL HA MER!!!!