lørdag 24. januar 2009

Jeg blir så inderlig glad.....

.....når jeg kan gjøre andre glad!

Som jeg har nevnt tidligere i bloggen har jeg holdt på med gaveproduksjon. Var på posten i går og sendte avgårde en pakke. Pakken var til min supergode venninne Anna-Maylen og hennes knakende kjekke mann Endre i anledning deres baby som er på vei en gang i mars.

I august var jeg på besøk hos dem. Nyheten om graviditeten var allerede sluppet, så da jeg var der borte kom husets frue med en oppskrift på et heklet teppe og spurte om jeg kunne hekle et sånt for henne. Jeg sa at nei - det kan jeg ikke, men at jeg derimot kunne hekle et TIL henne (for det hadde jeg jo allerede planlagt! Men det hadde jeg selvsagt ikke røpet.....). Så oppskriften ble med meg til Bergen.

Hun ville ikke ha kjønnsnøytrale farger, så jeg travet rundt en stund og klødde i fingrene etter å begynne før jeg fikk vite at de skal ha en liten Rosa. Fargene ble valgt deretter, og jeg kom raskt i gang. Teppet er heklet i Lanett med pinne nr. 3 (Anna-Maylen kan kanskje komme med info om hvilket hefte detmønsteret kommer fra??) og det var et aldri så lite helvete å feste alle trådende *fnis*, og lager nok ikke sånt til hvemsomhelst.... Men ble veldig fornøyd når det endelig var ferdig, og håper det blir mye brukt!

Så hadde jeg lyst til å lage noe annet i tillegg... Kom tilfeldig over oppskriften på Little Sister's Dress. Bare navnet var jo passende siden lille Rosa blir lillesøster til Victoria og Eirik, og kjolen er jo også knallsøt..... Strikket i Drops Alpaca på pinne nr. 3,5. Joda, jeg innrømmer at alpakka til en baby ikke er det smarteste siden det ikke akkurat kan kastes i maskinen, men bryr jeg meg? NEI! For det er ikke jeg som skal vaske klærne hennes! Nemlig! Valgte garn etter fargen, for den dype lillefargen nr. 4400 er bare helt fantastisk fin. Den kommer dessverre ikke til sin rett på dette bildet tatt i dårlig lampelys. Av garnrestene laget jeg et par matchende bootees, disse på pinne 2,5. Begge deler har fått søte hjerteformede perlemorsknapper med lillaskjær (som heller ikke kommer frem - darn!).

I tillegg til dette puttet jeg oppi grønne/hvite bootees lik de som skal til Spania. Og til slutt i babypakken var det en supersøt (synes jeg) genser som jeg fant pladask for da jeg var i London i høst.

Da jeg sendte over gave til jul puttet jeg oppi en av blekksprut jeg hadde laget. Min intensjon var at den skulle være til babyen, men Victoria falt for den og lurte på om det gikk an å få laget flere. Gamle "tanter" blir jo glad når ting de lager faller i smak også hos de eldre barna, så selvsagt er det mulig! Har aldri før opplevd at blekkspruter er redd for vann, men disse nektet plent å få tentaklene våte da de skulle fotograferes, og poserer derfor oppå akvariet....

Gaven har kommet frem allerede i dag. Fruen har prøvd å ringe meg, men jeg var dessverre ikke hjemme, men ut fra meldingen på Facebook har jeg et inntrykk av at hun ble ganske glad.... Og da blir jeg glad! Så mission accomplished!

9 kommentarer:

 1. Hei på deg...
  herlig gaver du har sendt avgårde, skjønner at mottakern er glad...
  Kos deg i helga...

  SvarSlett
 2. Heldig er den som har deg til å strikke babygåver:) Nydelig teppe og kjole!

  SvarSlett
 3. For en flott gave du har sendt avgårde. Ikke rart at mottakeren er fornøyd! Ha en god helg!

  SvarSlett
 4. For noen flotte gaver,du har sendt avgårde.Kjolen var nydelig og blekkspruten ,var helt herlig.

  SvarSlett
 5. Så søte babysaker. Jeg har akkurat blitt tante, kjøpte et rosa garnnøste, så får vi se om det kan bli noen små "booties". Ha en flott søndag!!

  SvarSlett
 6. Lille Rosa er heldig gitt som har strikkeglad og hekleglad tante/fadder :)

  SvarSlett
 7. Nydelig teppe, helt skjønt! Og det er virkelig litt av en jobb å feste tråder, og å enten sy eller hekle alle rutene sammen. Resultatet ble strålende.
  Alpakka kjolen er riktig så søt, og jeg er enig med deg, det er ikke den som lager gaven som skal tenke på hvordan plagget skal vaskes, vi skal bare kose oss med å lage..

  SvarSlett
 8. Dette var virkelig en flott presang. Så er det bar å håpe at ikke bebisen har lurt alle og kommer ut med tut ;-)

  SvarSlett
 9. Den som er venn med deg er jammen heldig! Fantastisk gave du sendte avgårde.

  SvarSlett