fredag 27. juni 2008

ABC-utfordring

Denne fikk jeg av Anna-Maylen. Er jaggu ikke lett, men gjør da et forsøk....

Utfordrer Veronica videre!

Temaet for denne er at for hver bokstav i alfabetet skal du finne ett ord (eller flere) som beskriver deg, hvem du er, hva du liker og hva som betyr noe for deg.

Alger
Blogg
Clementiner
Daquiri, Frozen Strawberry
Eureka - er like undervurdert ord som månebedotten
Flower (som i skunken i Bambi)
Gulrotkake
Hekle
Indisk mat
Jul
Konsert
Loveable
Metallica
Neitakk
Ostekake
Pepsi Max
Quiz
Rammstein
Sommer
Te
Undulat
Venner
Willoch
xXx (Rammstein og Vin Diesel i ett - kan det bli bedre?)
Yoghurt
Zzzzzzzz.......
Ærlig
Ør
Åh, så godt det skal bli med helg...

torsdag 12. juni 2008

Årets andre og tredje store konsert - QOTSA og Foo Fighters!

Band: Queens of the Stone Age og Foo Fighters
Dato: 11. juni 2008
Sted: Koengen, Bergen

Årets andre og tredje store konsertbegivenhet er over.... Denne gangen var det Foo Fighters, og i etterkant ble Queens of the Stone Age annonsert som oppvarmingsband. Kan det bli bedre? Tja, kanskje hvis de får Rammstein som oppvarmere som Metallica, men it's gonna be a cold day in hell før det skjer......

Dro avgårde på konserten med Lene. Og når man drar på konsert med småfolk, må man jo prøve å finne et sted der småfolket faktisk kan se scenen.... Vel - klarer man å finne en liten haug med en liten dump foran har man gjort et godt stykke arbeid - tror jammen jeg må prøve å finne den igjen på Metallica..... Lene var heldigvis ikke den eneste som trengte en haug, traff Kristian, Britt, Jannike og Espen fra jobben, og det er ikke alle som ruver like høyt i terrenget, for å si det sånn..... ;-)

Konsertene, ja. Hva kan jeg si? Vokalisten i Queens of the Stone Age, Josh Homme, åpnet ballet iført ullfrakk - den ble raskt kastet. Kunne si "tusen takk" på norsk men var ellers en mann av få ord. Konserten var bra, men synes lyden kunne vært et par hakk bedre. De spilte i tillegg adskillig høyere enn Kiss gjorde, så ørepluggene kom godt med. Har alle platene til QOTSA, men å kalle meg blodfan vil være å overdrive. For meg var kveldens desidert største høydepunkt Foo Fighters! Det var trommesolo, gitarsolo, bassolo, fiolinsolo, triangelsolo, morsomheter fra Dave Grohl (posituren på bildet er velkjent fra deres til tider geniale videoer), allsang, hopping, klapping, jubling, klining (de som stod ved siden av meg fikk ikke med seg så mye av konserten innimellom, altså!), øldrikking (for de som hadde noe igjen i glassene etter å ha fraktet dem fra baren til der de stod), sol, vind (var sikkert den som var minst kald grunnet mitt vindtette regntøy som jeg for øvrig ikke hadde bruk for), skyer, kaldt, t-skjorteshopping, ca. 20.000 mennesker men skuffende få i vinduene på Orion, det ble spilt plugged og unplugged og hitsene kom som perler på en snor..... Jeg tror alle var enig om at det hadde vært en fin aften selv om bussturen hjem godt kunne ha vært 30 minutter kortere (kaos igjennom byen)!

søndag 8. juni 2008

Lørdagstur til Nubben

Dro opp i hagen til mine foreldre på lørdag for å sløve på en solseng, trøtt etter blåturen kvelden før. Presterte etter noen timer å uttale at jeg svettet, hvorpå Pappas respons var at jeg fikk gå på Nubben og bade. Mitt svar var at greit, hvis han ble med. Til min store forbauselse svarte han ja - det var jo ikke helt med i beregningen! Men sier man A må man si B, så vi pakket ned drikke, håndklær og badetøy og satte i vei. Nubbevannet ligger vel på Landåsfjellet. Tror jeg. Og det er rimelig bratt bakke hele veien opp. Men ganske idyllisk når du først kommer dit!Så det ble da bading - jeg var uti to ganger og pappa en gang, og det var ganske så deilig. Og tatt i betraktning at jeg er pyyyyyyse hva bading angår er det ikke ille!

Ettersom at turen ikke var planlagt hadde jeg selvsagt ikke med kamera, men var lur nok til å kidnappe moderen sitt på vei ut døren slik at jeg fikk knipset et par bilder. Øverst er Nubbevannet fra Baunehytten, deretter et nærbilde av noe siv og vannliljer. Ulriksmasten er knipset på vei ned, og skogen likeså. Alt knipset med mammas kompakte digitalkamera.

mandag 2. juni 2008

Årets første store konsert - KISS!

Band: Kiss
Dato: 1. juni 2008
Sted: Koengen, Bergen

Med knallsol og deilig varme var forholdene super for årets første store utendørskonsert i Bergen. Bandet var Kiss, og dro avgårde mest av nostalgiske årsaker - var tross alt blant mine store barndomshelter! Dog i perioden uten sminke....
Sminken var på plass igjen som den har vært de siste årene. Men det skjuler ikke det faktum at de begynner å bli gamle. Faktisk nærmere 60-åra på hele gjengen.

Konserten begynte bra, deretter falt det litt før siste halvtimen brakte det hele til liv igjen. De spilte kun 1 låt fra den sminkefri perioden. Var forsåvidt klar over at det var greien, men synes godt de kunne tatt med et par av sine gode gamle hits. Alt i alt en bra konsert, en god firer på terningen. Men kommer nok til å ha mareritt om Gene Simmons og tungen hans i ukesvis.....