søndag 25. mai 2008

Søndagstur i Kanadaskogen

Grunnet 4- og 7-fjellstur på byfjellene gikk dagens søndagstur til Kanadaskogen. Dro avgårde med Lene og Oddis, med sekken full av grillmat. Gikk fra heimen min og opp fra Spelhaugen, rundt Tennebekktjernet og tilbake til utgangspunktet. "Stranden" ved Tennebekk var location for dagens middag som bestod av medbrakt kalkungrill med brød, maiskolbe og salat. Et par druer til forrett, og Bixit med sjokoladetrekk og Oddis sine powerbars til dessert ble det og plass til. Det var noen gale mennesker som badet - ganske imponerende tatt i betraktning at det var ingen sjenerende varme i vannet. Stakk innom Theresa på vei hjem og skravlet litt. En bra helg alt i alt!

tirsdag 20. mai 2008

Ferdig prosjekt

Har endelig blitt ferdig med å strikke skjerf av garnet jeg kjøpte i Kiel. Dvs. bare det ene garnet, resten skal nok bli sokker en gang i fremtiden.

Fornøyd? Tja... Forsåvidt. Garnet så faktisk kulere ut på nøstet enn når det var strikket. Men deilig er det - gikk inntullet i det både til og på jobb i dag uten at det klødde nevneverdig. Nevnte jeg forresten at det er kaldt i Bergen om dagene????

Siden jeg likevel var ute på altanen knipset jeg likegodt et lite bilde av forglemmegei'ene i altankassen...

søndag 18. mai 2008

17. mai 2008

Så var 17. mai over for denne gang. En fin dag egentlig - formiddagen i byen med moder og Theresa, deretter rømmegrøt med tilbehør hos farmor og farfar. Været har vært bra med kun noen dråper regn rett etter at prosesjonen var ferdig, ellers delvis skyet med sol og litt kaldt nå på kvelden. Dagen ble avsluttet med fyrverkeri på Festplassen. Fikk da knipset et par bilder - litt uklar, men likevel litt kule synes jeg. Relativt fornøyd med både dagen og bilder!

fredag 16. mai 2008

Globetrotterne på farten igjen!

Da var langhelgen til Amsterdam over. Dessverre. Om det var kjekt? JAAAAH! Lene, Oddis og jeg dro avgårde rett fra jobb fredag 9. mai, og var borte til tirsdag 13. Etter å ha sjekket inn på Hotel Freeland på Leidseplein gikk turen ut i Amsterdams gater, og 4 dager med opplevelser var i gang.... Fikk tid til masse!

For å gjøre en lang historie kort så fikk vi sett Anne Franks hus hvor jeg rakk å knipse et bilde av dagboken før jeg oppdaget at det var fotoforbud (for det hadde ikke jeg fått med meg.....), sett innsiden på den lokale politistasjonen, hilse på horene i Red Light District, så Dam Square med dets tilhørigheter, var i Vondelpark og båttur på kanaler, solte oss i Wertheim Park.......
....... klatret 185 trinn opp i tårnet i Westerkerk (tårnet er det som kan sees på det øverste bildet - ved siden av poseres det oppi tårnet), var på Van Gogh museet hvor jeg kom ut igjen med en plakat av Almond Blossom som skal rammes inn og henges på stueveggen.......
.......vandret rundt og så på kanaler og tilhørende husbåter og ikke minst hus langs kanalene, var i Oude Kerk hvor de også hadde World Press Photo utstilling.......
......og hilste på lokalbefolkningen i Artis....
Og alle var enig om at det hadde vært en fin tur! Ihvertfall jeg...







onsdag 7. mai 2008

Den store bakedagen!

Niste til Amsterdamturen er klar! Da jeg og Lene reiste til Mexico hadde hun med skillingsboller til flyturen - et populært innslag på en lang reise. Så jeg fant ut at jeg kan ikke være dårligere selv om vi ikke skal lengre enn til Amsterdam!

Å kalle det den store bakedagen var kanskje en aldri så liten overdrivelse - har da bare brukt en pose bollemel... Men det blir nå en del - faktisk måtte jeg steke to brett. Vanligvis er jeg litt utålmodig med heving, spesielt etterheving. Men siden resultatet skal sjekkes av Lene på fredag var jeg flink pike - satt på altanen under første heving og gjorde rent akvariet mens jeg ventet på andre heving.... Jeg har alltid sagt at jeg liker å bake, men heldigvis aldri påstått at jeg er flink. Utseendet er så som så, men smaken er godkjent! Og både de runde og de lange inneholder fyll - 2 typer.... Så får vi håpe de blir godkjent av mine medreisende, Lene og Oddis!

mandag 5. mai 2008

Begivenhetsrik helg!

Får vel med en gang advare om mye tekst og lite bilder i dette innlegget. For helgen HAR virkelig vært begivenhetsrik!!!!! Og dessverre er ikke alt dokumentert i form av bilder....

Den begynte allerede fredag med middag på Harbour sammen med Lene. Kooooste meg med nachosene deres - standard menyvalg når jeg spiser der.

Etter det var det tid for konsert. Southside Johnny & the Asbury Jukes var i Bergen i forbindelse med Bergenfest, og spilte på Ricks både fredag og lørdag. Gikk med moder, fader og storesøster, og må ærlig innrømme at en stund var jeg nok den yngste i rommet.... Det kom et par andre som ihvertfall så relativt unge ut etterhvert. Southside Johnny har en enorm liste med album bak seg, og må ærlig innrømme at det albumet jeg kjenner best er Better Days som inneholder både låter og vokalhjelp fra bl.a. Bruce Springsteen, Little Steven og Jon Bon Jovi. Var derfor lykkelig når de spilte tittelsporet derfra. "Walk away Rene" var en høydare, så var også "I don't want to go home". Men savnet "Having a Party". Konserten svingte skikkelig, og jeg kom hjem med et snev av øresus som jo hører med. Bilder foreligger ikke, men BTs omtale med bilder kan leses her.

Lørdag var været knall, og jeg satt litt i hagen hos de gamle et par timer med mitt nye strikketøy. Deretter var det klart for helgens andre konsert sammen med Lene og Veronica - Tom McRae and the Hotel Cafè Tour. Et interessant konsept med 6 forskjellige artister som spiller litt av sine egne låter, samt korer litt for hverandre. Med unntak av Tom McRae som jeg aldri har hørt noe musikk av før, hadde aldri hørt om noen av de andre. Ble imidlertid positivt overrasket over et par av dem, og alle hadde humor som også gjorde konserten enda bedre. Artistene var som følger: Tom McRae, Greg Laswell, Jim Bianco, Cary Brothers, Brian Wright og Catherine Feeny. Bilde kan sees i Lenes blogg.

Søndag var også en knall dag værmessig, og satt igjen et par timer i hagen hos de gamle. Deilig med litt sol på en kritthvit skrott! Snek meg til litt middag, og dro deretter til byen for å treffe Lene - vi skulle nemlig være sprek! Og det var vi.... Dro opp på Fløyen, gikk til Brushytten, ned Munkebotn til Sandviken Sykehus og bortover Fjellveien og ned til byen hvor målet var Deli de Luca og en kopp med deres deilige Numi Tea. Var rimelig fornøyd med meg selv etterpå, forbrant hele 919 kalorier og 69 gram fett til tross for en rolig start grunnet min skallebank. Hadde kun en eplepause på veien, hvor jeg tok bilde av samme motivet som Lene, om enn i et litt annet format.....
Alle var enig om at det hadde vært en fin helg, satser på at neste helg også blir fin da den blir tilbragt i Amsterdam!

Vårpuss på altanen

Med mai kommer behovet for å fornye hager. Nå er ikke jeg så avansert at jeg har hage, men et par altankasser og noen krukker er på plass! Synes det er kjekt med litt farge og liv i form av blomster - både på altanen og i stuevinduet. Så når 1. mai kom dro jeg på hagesenter med moder og fader.

Kom hjem med litt diverse - blant annet diverse typer og farger (rosa, hvit og gul) av margeritt.
I tillegg ble det de sedvanlige mini-stemorsblomstene, blå kantlobelia, forglemmegei som ser ut til å være den store in-tingen i går ut fra bedet på Ole Bulls Plass mellom Peppes og TGI Fridays å dømme (der er det plantet tre forskjellige farger av forglemmegei) og ikke minst tusenfryd.

Så nå kan sommeren bare fortsette!

Nytt strikkeprosjekt

Det var jaggu på tide med et nytt strikkeprosjekt.... Har begynt på noe jeg ikke vil si så veldig mye om av redsel for at mottaker av gave skal luske på bloggen. Men å vise garn samt den spede begynnelse skader da ikke. Fargene kommer ikke skikkelig frem på bildet - den mørke fargen er grønnere og den lyse litt limeaktig. Tror det kan bli fint!